Άναρχος ναι αλλά και... μάγκας!

Την παραμονή του αγώνα, στην συνέντευξη Τύπου ο Στέφενς είχε πει πως η ομάδα κάνει βήματα προόδου αλλά έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο για να παρουσιάσει το αγωνιστικό πρόσωπο που και ο ίδιος θέλει. Αυτός λοιπόν ο ΠΑΟΚ που ακόμη ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ, που ακόμη δεν έχει αποβάλλει την ασθένεια των παιδικών λαθών, καταφέρνει να ΚΕΡΔΙΖΕΙ και να είναι μέσα στους στόχους του, για μένα αυτό είναι βήμα προόδου.
Σαφώς και ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του. Σαφώς και στο πρώτο ημίχρονο μπήκε νωθρός και η Μακάμπι ήταν αυτή που πίεσε παρότι φιλοξενούμενη. Αλλά το πρώτο γκολ δεν ήρθε από μια οργανωμένη επίθεση αλλά ένα ολέθριο και χαζό λάθος του Κατσουράνη που θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ότι τρίπλες έξω από την περιοχή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις πολύ απλά διότι δεν υπάρχει από πίσω παίκτης για να το διορθώσει.
Αυτά τα λάθη πιστεύω ότι διορθώνονται. Όπως διορθώνεται και το να είσαι συγκεντρωμένος και να μην ασχολείσαι με τον διαιτητή μετά από μια απόφαση. Γιατί γι' αυτό το λόγο δέχθηκε το δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ λοιπόν όπως τον κρίνω αυστηρά για την εικόνα του στο πρώτο εικοσάλεπτο, θα τον κρίνω και για τον χαρακτήρα που έδειξε και μετά το 0-2. Θα τον κρίνω για τις πολλές τελικές προσπάθειες που είχε και για το ότι θα μπορούσε να το είχε γυρίσει το ματς πριν το ημίχρονο.
Ο Στοχ αστόχησε και στο δεύτερο πέναλτι και είναι ένα θέμα αυτό για το ότι πήρε την πρωτοβουλία να το εκτελέσει. Δεν στοίχισε τελικά στον ΠΑΟΚ και ήρθε στο δεύτερο μέρος το γκολ του Σαλπιγγίδη. Στο τέλος η ομάδα κινδύνεψε να δεχθεί το γκολ αλλά ο Χακόμπο ήταν και πάλι εκεί. Δεν μπορώ όμως να κακίσω τους παίκτες για το ότι για ένα διάστημα γύρισαν πίσω.
Όταν καταφέρνει να φέρεις τούμπα ένα ματς, μοιραία σκέφτεσαι όχι το πως θα διευρύνεις το σκορ αλλά το πως θα το κρατήσεις. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε το καλό ποδόσφαιρο. Αλλά προσωπικά έχω τη διάθεση να αφήσω τον Στέφενς να δουλέψει. Και περιμένω τη διοίκηση να στηρίξει τον Στέφενς με μεταγραφές τον Γενάρη.
Αλλά ξέρω πολύ καλά ένα πράγμα: ο ΠΑΟΚ είνα μέσα στους στόχους του. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στον όμιλο και αγκαλιά με την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων εικοσιπέντε ετών. Αυτό δηλαδή γιατί πρέπει να το προσπεράσω; Για μια ομάδα που ακόμη ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ!!!