Έρχεται καμπάνα για τον Παναθηναϊκό

Από την επιβολή προστίμου μέχρι και με τιμωρία της έδρας του κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν έξω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ.Μπορεί τα επεισόδια να έγιναν εκτός του γηπέδου, όμως, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, τιμωρία σε μια ΠΑΕ μπορεί να επιβληθεί και για περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θεωρείται "εν γενέσει χώρος του γηπέδου".
Αν τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ, κριθούν ως μεμονωμένα, τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο από 5.000 ως 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να διπλασιαστεί αν ο Παναθηναϊκός κριθεί υπότροπος. Σε αυτή την περίπτωση (μεμονωμένα επεισόδια), δεν προβλέπεται τιμωρία της έδρας, παρά μόνο αν μια ΠΑΕ κριθεί δις υπότροπος.
Αν τα επεισόδια κριθούν εκτεταμένα, τότε η τιμωρία ενδέχεται να είναι ποινή αποκλεισμού της έδρας με μία ή δύο αγωνιστικές, που επίσης δεν αποκλείεται να διπλασιαστεί αν είναι κάποιος υπότροπος.
Στην έκθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει και τη μολότοφ στο βαν της Nova, που κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, αλλά κάνει λόγο και για επεισόδια πέραν του συγκεκριμένου περιστατικού, στα οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός οπαδών.

Στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται ότι θα πρόκειται για σκάνδαλο οποιοδήποτε άλλο πρόστιμο πέρα από το προβλεπόμενο για ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο.