ΑΕΚ: Αδειοδότηση μόνο αν μπουν 12 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ

Το καμπανάκι του κινδύνου ήχησε δυνατά στην ΠΑΕ ΑΕΚ από την επιτροπή αδειοδότησης, η οποία με έγγραφο που απέστειλε στους κιτρινόμαυρους τους ενημερώνει πως για να πάρουν πιστοποιητικό ενόψει της νέας περιόδου θα πρέπει να μπουν στα ταμεία της εταιρίας κεφάλαια 12 εκατ. ευρώ!
Το οικονομικό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, καθώς αγωνιστικά, έστω και την ύστατη στιγμή φαίνεται να σώζεται η χρονιά με την Ενωση να εξασφαλίζει την παραμονή της στην Κατηγορία.

Ωστόσο, αυτό δεν την εξασφαλίζει ενόψει της νέας περιόδου, αφού για να πάρει αδειοδότηση, όπου φέτος τα κριτήρια θα είναι σαφώς πιο αυστηρά από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει να "διορθώσει" τα κακώς κείμενα στα οικονομικά της.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ (όπως και όλες οι ομάδες) κατέθεσε τον φάκελό της -όπως ήταν υποχρεωμένη- στο τέλος Μαρτίου. Και όπως ορίζει ο κανονισμός, δέχθηκε απαντητικό έγγραφο από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, στο οποίο της αναφέρονται οι ελλείψεις που παρουσιάζει ο φάκελός της, έπειτα από την πρώτη εξέταση...

Οπως ήταν γνωστό και αναμενόμενο, ο φάκελος της ΑΕΚ παρουσιάζει τη δεδομένη στιγμή αρκετές ελλείψεις. Ομως η σημαντικότερη έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαιά της είναι πολύ μικρότερα από τις ζημίες της.

Βάσει της γνωμοδότησης της επιτροπής, για να "γιατρευτεί" αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να μπουν στην ΠΑΕ κεφάλαια συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο έγγραφο που στάλθηκε στην ΑΕΚ αναφέρεται ότι αυτά τα χρήματα θα πρέπει είτε να έχουν ήδη μπει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ από την επιτροπή, είτε να τις παρουσιαστούν από την διοίκηση σε εγγυητική Τραπέζης, με την δέσμευση να ακολουθήσει άμεσα αύξηση ΜΚ που θα "διορθώσει" την οικονομική θέση της εταιρείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξέταση των φακέλων θα γίνει πιθανότατα στις αρχές Μαΐου. Ωστόσο, στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι ίσως ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους να είναι πολύ περισσότερος. Κι αυτό διότι η ανακοίνωση για τις αδειοδοτήσεις αναμένεται να γίνει μετά το τέλος των πλέι οφ (στις αρχές Ιουνίου) και στη συνέχεια οι ΠΑΕ θα έχουν δικαίωμα έφεσης, η οποία θα εκδικαστεί σε διάστημα δύο με πέντε ημερών. Και εκτιμάται ότι αν κατά την συζήτηση της έφεσης έχουν ήδη μπει τα 12 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ, η επιτροπή θα ανάψει το πράσινο φως.