Αιώνιες "μάχες" και σενάρια...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνουν την αυλαία στο Top 16 της Euroleague (4/4, 21.45GR), έχοντας μπροστά τους... ρώσικα εμπόδια, την ΤΣΣΚΑ και την Κίμκι, αντίστοιχα.► Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
► Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το Τριφύλλι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ, ωστόσο χρειάζεται τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και την αποφυγή της σύγκρουσης με την -λαβωμένη, αλλά ισχυρή- Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της Euroleague.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη επί της Κίμκι στο ΣΕΦ, για να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης και να μην "μπλέξει" με συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να τερματίσουν από το 2οι έως και 4οι.

Οι πράσινοι, από την πλευρά τους, θεωρητικά έχουν ελπίδες ακόμα και για την 1η θέση (από 1οι έως 4οι). Κάπου εδώ, εφόσον με το καλό και οι δύο πάνε χέρι - χέρι έως και τα πλέι οφ, κολλάνε τα σενάρια περί εμφυλίου στον προθάλαμο του Final Four...

Σενάριο Νο1: ΠΑΟ 2ος, ΟΣΦΠ 3ος
Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 2ος στον όμιλό του αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ με 19-22 πόντους και ταυτόχρονα η Ρεάλ νικήσει την Εφές ή αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 4-25 πόντους και ταυτόχρονα η Εφές νικήσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει τρίτος, αν νικήσει την Κίμκι και ταυτόχρονα η Μακάμπι επικρατήσει της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Επίσης, την ίδια θέση θα καταλάβουν οι ερυθρόλευκοι, αν ηττηθούν από τη Κίμκι με 1-10 πόντους και ταυτόχρονα νικήσουν η Κάχα Λαμποράλ και η Μπαρτσελόνα. Τέλος, 3ος βγαίνει ο Ολυμπιακός αν χάσει από την Χίμκι με 1-3 πόντους και παράλληλα νικήσουν Σιένα και Μακάμπι.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Ολυμπιακό, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Σενάριο Νο2: ΟΣΦΠ 2ος, ΠΑΟ 3ος
Υπάρχει, όμως και η πιθανότητα να πάει το πλεονέκτημα έδρας στον Ολυμπιακό. Αν οι ερυθρόλευκοι νικήσουν την Κίμκι και ταυτόχρονα νικήσει η Μπαρτσελόνα τη Μακάμπι, τότε ο Ολυμπιακός βγαίνει δεύτερος.

Είναι, λοιπόν. πιθανό να παίξει με τον Παναθηναϊκό, αν το Τριφύλλι νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-18 πόντους, αλλά ταυτόχρονα η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατήσει της Εφές. Η ίδια κατάταξη θα υπάρχει και στην περίπτωση που οι πράσινοι νικήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-3 πόντους και ταυτόχρονα η Εφές νικήσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Υπάρχει τέλος και το ακραίο σενάριο να βγει πρώτος Παναθηναϊκός και τέταρτος ο Ολυμπιακός, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει με 23+ πόντους την ΤΣΣΚΑ και οι ερυθρόλευκοι να χάσουν από τη Σιένα.