Ακάθεκτοι Γουίλιαμς και Φέντερερ

Με νίκες συνέχισαν την προσπάθειά τους η Σερένα Γουίλιαμς και ο Ρότζερ Φέντερερ. οι οποίοι προκρίθηκαν στον 4ο γύρο του Rolan Garros.Η αμερικανίδα τενίστρια πραγματοποίησε ακομη μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην ρουμάνα, Σοράνα Κιρστέα και επικράτησε με 2-0 σετ (6-0, 6-2). Το εισιτήριο για την επόμενη φάση εξασφάλισε με αυτόν τον τρόπο η Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία θέλει να φτάσει στην κατάκτηση τυο τροπαίου. Επόμενη αντίπαλός της η νικήτρια του ζευγαριού Τσετκόβσκα - Ρομπέρτα Βίντσι.
Με τη σειρά του ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι, νικώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-5) τον Ζουλιέν Μπενετό. Ο 31χρονος ελβετός πραγματοποιεί ένα πολύ καλό τουρνουά μέχρι στιγμής και πήρε εύκοα το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης. Αν και ο γάλλος ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκέιμ του παιχνιδιού, ο Φέντερερ πήρε νωρίς το πάνω χέρι και έδειξε ότι είνια σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να αιφνιδιαστεί από τον αντίπαλό του. Στη επόμενη φάση ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ζιλ Σιμόν και Σαμ Κουέρι.
Νωρίτερα στους "16" είχε προκριθεί ο Νταβίντ Φερέρ, ο οπίος νίκησε με 3-0 σετ (6-1, 7-5, 6-4) του Φελιτσιάνο Λόπεζ στον ισπανικό εμφύλιο του 3ου γύρου στο Court 1. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί αργότερα μεταξύ των Μίλος Ράονιτς και Κέβιν Αντρεσον.