Ακόμα πιο κοντά στο Europa η Ουντινέζε, ελπίζει η Λάτσιο

Ακόμα ένα βήμα για την έξοδο της στο Europa League της επόμενης σεζόν έκανε η Ουντινέζε, που επικράτησε της Αταλάντα στο Φρίουλι, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Serie A. Ζωντανή στην διεκδίκηση της πέμπτης θέσης έμεινε η Λάτσιο, μετά την νίκη της επί της Σαμπντόρια, τρίποντο στις καθυστερήσεις για την αδιάφορη Νάπολι επί της υποβιβασμένης Σιένα.Μία ανάσα από την έξοδο της στο Europa League βρίσκεται η Ουντινέζε, που μετά από ανατροπή επικράτησε με 2-1 της Αταλάντα στο Φρίουλι.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 10' άνοιξαν το σκορ, με τον Ντε Λούκα.

Ωστόσο, οι ζέβρες βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ντι Νατάλε να σκοράρει στο 43' και να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, με 1-1.

Ο αρχηγός της ομάδας του Γκουϊντολίν... χτύπησε για δεύτερη φορά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (52'), δίνοντας το προβάδισμα στην Ουντινέζε, με 2-1.

Παρά τις προσπάθειες της Αταλάντα, οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη.

Στο κυνήγι της Ουντινέζε έμεινε η Λάτσιο, που νίκησε την Σαμπντόρια στο Ολίμπικο, με 2-0.

Μόλις στο 10', ο Φλοκάρι άνοιξε το σκορ για τους ρωμαίους, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καντρέβα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τέλος, η αδιάφορη Νάπολι έκανε την ανατροπή στις καθυστερήσεις και επικράτησε δύσκολα της υποβιβασμένης Σιένα, με 2-1 στο Σαν Πάολο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 36', με τον Γκρίλο και κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το 73'.

Σε εκείνο το σημείο, ο Καβάνι έφερε το ματς στα ίσια για τους παρτενοπέι, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάμσικ λύτρωσε την ομάδα του Ματσάρι, δίνοντας της την νίκη, με 2-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:
Σάββατο (11/5)
Γιουβέντους - Κάλιαρι 1-1 (61' Βούτσινιτς - 13' Ιμπάρμπο)
Κατάνια - Πεσκάρα 1-0 (52' Γκόμες)
 
Κυριακή (12/5)
Τζένοα - Iντερ 0-0
Φιορεντίνα - Παλέρμο 1-0 (41' Τόνι)
Κιέβο - Τορίνο 1-1 (10' Τερό - 19' πέν. Τσέρτσι)
Ουντινέζε - Αταλάντα 2-1 (43', 52' Ντι Νατάλε - 10' Ντε Λούκα)
Λάτσιο - Σαμπντόρια 2-0 (10' Φλοκάρι, 90'+4' πέν. Καντρέβα)
Νάπολι - Σιένα 2-1 (73' Καβάνι, 90'+3' Χάμσικ - 36' Γκρίλο)
19:00 Πάρμα - Μπολόνια
21:45 Μίλαν - Ρόμα