Ανακοίνωσαν Κόμματο τα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα συνεχίζουν να ενισχύουν το ρόστερ τους, προκειμένου να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά στην Α1 και την Τετάρτη (11/9) ανακοίνωσαν την απόκτηση του 36άχρονου φόργουορντ, Νέστορα Κόμματου.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
"Η Aries Trikala BC ανακοινώνει την απόκτηση του Νέστορα Κόμματου ο οποίος με την αναμφισβήτητη αξία του και μεγάλη εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας μας στην Α1.

Δήλωση Νέστορα Κόμματου:

«Με την αγάπη και την στήριξη του κόσμου πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της ομάδας που είναι η παραμονή στην Α1. Το εγχείρημα σίγουρα είναι δύσκολο γιατί ουσιαστικά μιλάμε για μία καινούργια ομάδα. Για μένα επιπλέον είναι ευχάριστο που επιστρέφω στην Θεσσαλία απ’ όπου και κατάγομαι . Είναι όμορφα να παίζεις σε μία επαρχιακή ομάδα με τον κόσμο να σε στηρίζει σε κάθε βήμα σου κάτι που βίωσα πέρυσι και στο Ρέθυμνο».

Ποιος είναι ο Νέστορας Κόμματος

Ο Νέστορας Κόμματος γεννήθηκε στις 4 Μαίου 1977 στην Λάρισα, έχει ύψος 2.03 και αγωνίζεται στην θέση του φόργουορντ. Μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου  το 2005 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ έχει αγωνιστεί και 5 φορές με την Εθνική Ανδρών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας και το 2000 μεταγράφηκε στον Μακεδονικό. Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ και ο Άρης με τα χρώματα του οποίου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004 με μ.ο. 21 πόντους σε κάθε παιχνίδι.

Είναι ο πρώτος Ελληνας καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην ισραηλινή ομάδα της Μακάμπι, του Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2005. Αγωνίστηκε επίσης σε Ιταλία και Ισπανία, στις Φορτιτούντο και Κάχα Σαν Φερνάντο, στην ΑΕΚ και στην Ρώσικη Λοκομοτίβ Ροστόφ.

Το 2008 ήρθε στα Τρίκαλα αλλά δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του και στην συνέχεια έπαιξε στην ΑΕΛ, την Ολύμπια Λάρισας, το Μαρούσι, την Τουρκική Μερσίν και την Ιταλική Παλλικανέστρο Σαντ’ Άντιμο.

Πέρυσι αγωνίστηκε με το Ρέθυμνο σε 35 παιχνίδια στην Α1 (κανονική περίοδο και πλέι οφ) με 8,4 πόντους μ.ο και 159 ριμπάουντ".