Ανακοίνωσε Νίνη ο ΠΑΟΚ

Και με τη... βούλα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σωτήρης Νίνης που υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο με τη μορφή του δανεισμού από την Πάρμα. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:
"Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη από την Πάρμα με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Δικέφαλου.
Ο Νίνης είναι γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990 και μολονότι είναι μόλις 23 ετών, έχει ήδη συμπληρώσει: 137 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό (104 στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, 25 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, 8 στο Κύπελλο Ελλάδας) με 15 γκολ και 24 ασίστ, 28 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών (1 γκολ – 4 ασίστ) και 15 συμμετοχές πέρυσι με την Πάρμα (14 Serie A, 1 Coppa Italia).
Η πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε σε ηλικία μόλις 16 ετών και 9 μηνών (7.1.2007, ΠΑΟ-Αιγάλεω 1-0) και σκόραρε το πρώτο του επίσημο γκολ 20 ημέρες αργότερα στην αναμέτρηση εναντίον του Πανιωνίου. Ένα χρόνο μετά ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εθνική το οποίο έγινε στις 19.5.2008 στο φιλικό ματς με την Κύπρο που έγινε στην Πάτρα".

"Να βοηθήσω και να βοηθηθώ κι εγώ"
To νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος, που βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον με πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Μέτρησε πολύ αυτό στην απόφασή μου, όπως μέτρησε πολύ το ότι η ομάδα με ήθελε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ήθελα το επόμενο βήμα γι΄ αυτή την χρονιά να είναι σίγουρο και σταθερό, σε ένα περιβάλλον που με ξέρουν και που μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ και μέσα από την ομάδα να βοηθηθώ και εγώ.

Έχω παρακολουθήσει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος, όπως όλα των ελληνικών ομάδων. Λόγω όμως των πολλών διεθνών που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, ένα παραπάνω. Πρώτα απ΄ όλα να μιλήσω τώρα με τον προπονητή. Λογικά είμαι έτοιμος, δεν είναι πως δεν έχω προπονήσεις στα πόδια μου. Έχω παίξει και σε κάποια φιλικά. Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για να πάρω μια ευκαιρία".