Αναστασίου: Να γίνουμε ομάδα!

Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ανεπίσημη πρώτη του Παναθηναϊκού στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. "Η ομάδα αναμένεται να είναι πολύ πιο δυνατή φέτος", τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. "Στόχος μας πάνω απ' όλα είναι να γίνουμε ομάδα", ανέφερε στους πράσινους ο Γιάννης Αναστασίου.Εκκίνηση για τη νέα σεζόν δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Παιανία, όπου οι ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας Παναγιώτη Κουλουμέντα, ενώ επιπλέον πέρασαν και καρδιολογικό έλεγχο από τους καρδιολόγους  Γιώργο Πολιτάκη και Δημήτρη Χατζή. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας υποβλήθηκαν σε εργομετρικά τεστ.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το παρών έδωσε και ο Γιάννης Αλαφούζος με τον πρόεδρο της ομάδας να καλωσορίζει τους πάντες και να παρουσιάζει στους πράσινους το νέο τεχνικό τιμ (Αναστασίου, Ρούτερ, Βος), αλλά και τους Σαραβάκο, Νταμπίζα που βρέθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μια σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως "φέτος είμαστε σαφώς πιο οργανωμένοι σε όλα τα επίπεδα και ξεκινάμε με καθαρό μυαλό. Η ομάδα αναμένεται να είναι πολύ πιο δυνατή, βασιζόμενη σε πολλά καινούργια πρόσωπα αλλά και τους ελπιδοφόρους νέους μας, που τόσο πιστεύουμε".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου ανέλυσε τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, λέγοντάς τους: "Ο στόχος μας πάνω απ’ όλα είναι να γίνουμε ομάδα και για να συμβεί αυτό να ξέρετε πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους σας.

Η φιλοσοφία μας είναι να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά πάντα με τακτική πειθαρχία. Να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε το ταμείο. Η μόνη πίεση που θέλω να έχετε σαν παίκτες θα είναι για το πως θα γίνετε καλύτεροι. Και ατομικά και σαν ομάδα. Αυτό θέλουμε και αυτό θα φροντίσουμε να εφαρμόσουμε".

Νέα πρόσωπα ήταν ο Εμίρ Μπαϊράμι και ο Γιώργος Κουτρουμπής (δεν ανακοινώνεται ακόμη, καθώς το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου), ενώ την Πέμπτη λογικά θα πάρει... γεύση από Παιανία και ο Φάλκενμπουργκ που θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Οσον αφορά το πρόγραμμα, οι προπονήσεις θα συνεχιστούν με μονή την Πέμπτη και το Σάββατο και διπλή Παρασκευή και Δευτέρα, ενώ την Κυριακή θα υπάρχει ρεπό. Το Σάββατο μάλιστα μετά την απογευματινή προπόνηση θα υπάρξει μπάρμπεκιου στην Παιανία. Τέλος, την Τρίτη η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.