Αντσελότι: Ηρθα στο μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου

Ο Κάρλο Αντσελότι παρουσιάστηκε επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και με τις πρώτες του δηλώσεις κέρδισε τους ισπανούς, λέγοντας πως είναι τιμή του να προπονεί τον σημαντικότερο σύλλογο του κόσμου.Η εποχή Κάρλο Αντσελότι ξεκινά και επίσημα από σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον ιταλό τεχνικό να παρουσιάζεται από τον πρόεδρο της βασίλισσας, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο ισχυρός άνδρας των μερένχες πήρε πρώτος τον λόγο, λέγοντας για τον πρώην τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν: "Καλωσορίζω έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Έναν σοφό του αθλήματος, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ανέκαθεν ο Αντσελότι εθεωρείτο ως ένας από τους πιο καλύτερους τεχνικούς. Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει το αποδεικνύουν. Έρχεται σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη, ο οποίος έχει αυξημένες απαιτήσεις.

Ξεκινάμε μια καινούργια εποχή με τον Κάρλο Αντσελότι ως τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένας προπονητής που ξέρει να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια στο υψηλότερο επίπεδο και εδώ και πολλά χρόνια είχα ένα όνειρο, να τον φέρω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αντσελότι είναι συνηθισμένος να κάθεται σε πολύ απαιτητικούς πάγκους, αλλά θα πρέπει να ξέρει πως τίποτα δεν θα είναι σαν αυτό που θα ζήσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και κάθε ευτυχία στο νέο τεχνικό μας".
<img src="/files/File/ancelotti perez.jpg" alt="" />
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Αντσελότι, ο οποίος δήλωσε: "Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Οι άνθρωποι της Ρεάλ έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να με φέρουν στη Μαδρίτη. Αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και το σύλλογο, αφού μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω μια μοναδική εμπειρία στη Γαλλία" ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας:

"Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τίτλους, παίζοντας παράλληλα θεαματικό ποδόσφαιρο Ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου πρέπει να κερδίζει παίζοντας θαυμάσιο ποδόσφαιρο. Παραδοσιακά ο σύλλογος έπαιζε επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Πάμε να δουλέψουμε μαζί για να δώσουμε ένα ποιοτικό ποδόσφαιρο στους φίλους της ομάδας. Ό,τι χρειάζομαι το έχω εδώ. Έχω την υποστήριξη του προέδρου και των οπαδών. Αυτή η σεζόν θα είναι η σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης".

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ιταλός τεχνικός ανήρτησε και μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, το οποίο έγραφε: "Σήμερα ξεκινάει μια νέα περιπέτεια στη Μαδρίτη. Είναι τιμή μου να προπονώ τον σημαντικότερο σύλλογο του κόσμου. Για όποιον αγαπά αυτή τη δουλειά, αυτό είναι ένα όνειρο".
<img src="/files/Image/2013/jun/26/ancelotti zidane.jpg" alt="" />

Βοηθός του ο Ζιντάν

Ο Αντσελότι αποκάλυψε πως βοηθός του δίπλα στον πάγκο θα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές εάν ο "Ζιζού" θα αφήσει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου που κατέχει ήδη.

Ακόμη, τον ίδιο ρόλο με τον Ζιντάν θα έχει και ο Πολ Κλεμάν, ο οποίος ήταν βοηθός του Αντσελότι στην Τσέλσι αλλά και στην Παρί Σεν Ζερμέν.