Απειλή τιμωρίας για Κατίδη και ΑΕΚ!

Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κατίδης για το φασιστικό του χαιρετισμό στο σαββατιάτικο ματς (16/3) της ΑΕΚ με τη Βέροια. Πιθανός κίνδυνος και για την ομάδα του.Σοβαρές συνέπειες αναμένεται να έχει ο απαράδεκτος πανηγυρισμός του Γιώργου Κατίδη. Και το χειρότερο είναι πως ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο τον ποδοσφαιριστή, αλλά ακόμα και την ΑΕΚ. Σύμφωνα με το άρθρο 23, παράγραφος 1, του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί "ρατσισμού" (για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ποινή στην Ελλάδα) προβλέπεται αποκλεισμός τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών για τον ποδοσφαιριστή και απώλεια αγώνα για την Ενωση, αν και εφόσον η συγκεκριμένη ενέργεια χαρακτηριστεί από τον αθλητικό δικαστή "ρατσιστική ή περιφρονητική".

Οπως αναφέρεται επί λέξει στο συγκεκριμένο άρθρο: "Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει με οποιονδήποτε τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό 5 αγωνιστικών τουλάχιστον".

Στην παράγραφο 2 του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρεται επίσης, ότι: "εάν αξιωματούχοι ή ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή (20-80.000 ευρώ). Πιο ελαφριές (πρόστιμο) είναι οι ποινές στο άρθρο 26 περί «δυσφήμησης του αθλήματος".