Αποκλείστηκε η Μέταλιστ!

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Μέταλιστ. Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της, ενώ αναμένεται η απόφαση για τον ΠΑΟΚ.Η απόφαση της UEFA:

«Η Μέταλιστ έχει αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14 μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ουκρανικού συλλόγου.

Μετά την διαδικασία που κινήθηκε κατά της Μέταλιστ, σύμφωνα με τα άρθρα 2,04 g, 2.05 και 2.10 του Κανονισμού του UEFA Champions League όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής ενός συλλόγου, η Εκτελεστική Επιτροπή ανακοινώνει την απόφασή του σχετικά με την ουκρανική ομάδα.

Το αρμόδιο όργανο της UEFA εξέτασε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον σύλλογο, καθώς και τις εκθέσεις που υπέβαλε ο πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA και προχώρησε στην ακόλουθη απόφαση: Η Μέταλιστ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14.

Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της απόφασης της UEFA στο CAS.

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, η οποία απαρτίζεται από πέντε μέλη – θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να εξετάσει τις συνέπειες από την συγκεκριμένη απόφαση στη διοργάνωση».

Κρίσιμη διάσκεψη στις 17:00GR
Στις 17:00GR θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, στην οποία μέλος είναι και ο Μάριος Λευκαρίτης, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση που απασχολεί άμεσα και τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή αν ο Δικέφαλος θα πάρει τη θέση των ουκρανών, θα αγωνιστεί με τη Σάλκε στα προκριματικά του Champions League και η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa ή αν θα περάσει μπάι στους ομίλους η γερμανική ομάδα.

Στο CAS η Μέταλιστ
Στο ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) έχει προσφύγει ήδη η ουκρανική ομάδα, προσδοκώντας στην ανατροπή της απόφασης. Οι άνθρωποι της Μέταλιστ ψάχνουν "παραθυράκια" στην υπόθεση, ώστε να δικαιωθούν όπως πρόσφατα η Φενέρμπαχτσε, η οποία είχε αποκλειστεί και στη συνέχεια η διοίκηση των τούρκων πέτυχε την άρση της απόφασης (πήρε μέρος και ο ΠΑΟΚ ήταν στο γκρουπ των αδυνάτων της κλήρωσης).

ΕΠΟ: Υπάρχει δεδικασμένο
Η ΕΠΟ έχει ζητήσει ήδη από την UEFA να γίνει ό,τι ακριβώς έγινε πριν από δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη, λόγω της εμπλοκής του προέδρου του σε στημένα παιχνίδια και τη θέση του πήρε η ομάδα, την οποία προηγουμένως είχε αποκλείσει.