Αποκλείστηκε ο Φέντερερ, ασταμάτητος ο Φερέρ

Μία έκπληξη επιφύλασσε ο προημιτελικός του Roland Garros με τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά να επικρατεί του Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 σετ. Εύκολη νίκη για τον Νταβίντ Φερέρ που νίκησε με 3-0 σετ τον Τόμι Ρομπρέδο.Μεγάλη νίκη του γάλλου, Νο 6 της κατάταξης που νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-3, 6-3) και πέρασε στον ημιτελικό του γαλλικού όπεν εκεί που θα αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο Νταφίντ Φερέρ.

Ο Tζο Βιλφρίντ Τσονγκά πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του επικρατώντας του Ρότζερ Φέντερερ σε έναν αγώνα, όπου ο ελβετός ήταν αγνώριστος και δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να αντιδράσει. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Τσονγκά, ο οποίος πανηγύρισε με τους συμπατριώτες του την πρόκριση στον ημιτελικό του Παρισιού. 

Το πρώτο σετ είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο τενίστες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, όμως ο Τσονγκά ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα με 7-5. Στα επόμενα δύο σετ ο γάλλος έδειξε ότι ήταν πιο συγκεντρωμένος από τον αντίπαλό του, καθώς ο Φέντερερ σημείωσε πολλά λάθη και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον γάλλο. Ο Τσονγκά θα συμμετάσχει πρώτη φορά στους "4" του Roland Garros.

Αντίπαλός του στον ημιτελικό θα είναι ο Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα του συμπατριώτη του, Τόμι Ρομπρέδο με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-1) και θα αγωνιστεί για 2η συνεχή φορά στους "4".
Roland Garros - Προημιτελικά (04/06):
Tζο Βιλφρίντ Τσονγκά (Γαλλία) - Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 7-5, 6-3, 6-3
Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία) - Τόμι Ρομπρέδο (Ισπανία) 6-2, 6-1, 6-1