Αρης: Στη λίστα των υποψηφίων προπονητών και ο Μούρθια

Την ώρα που στον Αρη περιμένουν εντός της ημέρας (8/9) την απάντηση του Κόστνερ, ένα ακόμη όνομα ήρθε να προστεθεί στην λίστα των υποψηφίων προπονητών. Ο λόγος για τον Πέπε Μούρθια.Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, οι κίτρινοι έχουν πλησιάσει τον Ίβηρα τεχνικό, ο οποίο παραμένει χωρίς ομάδα από το 2011, όταν παραιτήθκε από τη ρουμανική Μπρασόφ έπειτα από τρεις αγωνιστικές λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου 1964 στην Κόρδοβα, άρχισε την προπονητική του καριέρα μόλις στα 28 του χρόνια από κάποιες τοπικές ομάδες της Ανδαλουσίας. Τη διετία 2003-2005 δούλεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης Β` και στη πρώτη του χρονιά την όδήγησε στην κατάτηση του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση των "ροχιμπλάνκος" τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση και στις 9 Ιανουαρίου 2006 κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αργεντινό Κάρλος Μπιάνκι στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Όταν την ανέλαβε η Ατλέτικο ήταν 12η και τελικά τερμάτισε στη 10η θέση.

Ακολούθησε μία καριέρα με περάσματα από ομάδες δεύτερης κατηγορίας, από τις οποίες έφευγε χωρίς ωστόσο να υποβιβάζεται ποτέ κάποια από τις ομάδες που άφηνε. Από το 2006 ως το 2011 πέρασε από τη Χερέθ, την Καστεγιόν, τη Θέλτα, την Αλμπαθέτε, τη Σαλαμάνκα και τη ρουμανική Μπρασόφ που ήταν η πρώτη του δουλειά εκτός Ισπανίας. Την τελευταία διετία παραμένει μακριά από τους πάγκους και αυτό είναι ένα μείον...