Ασταμάτητος ο Ατρόμητος, 2-0 στη Ξάνθη

Με γκολ των Ναπολεόνι και Παπαδόπουλου από το α' μέρος ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια νικώντας τη Ξάνθη 2-0 για την 9η αγωνιστική
Ασταμάτητος δείχνει ο Ατρόμητος, που διεύρυνε το αήττητο σερί του σε πέντε παιχνίδια, κατά τα οποία μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου διαγράφει ανοδική πορεία και η Ξάνθη δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα, έστω κι αν αγωνιζόταν στο σπίτι της. Ο Ναπολεόνι στο 12' άνοιξε το σκορ και ο Παπαδόπουλος, που έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 44' μετά από μία ακόμα ασίστ του Ούμπιντες. Οι περιστεριώτες βρίσκονται στην 3η θέση με 17 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και πέντε λιγότερους από τον Ολυμπιακό. Προσγείωση για τη Ξάνθη, που μετά από δύο σερί νίκες ηττήθηκε, χωρίς σε κανένα σημείο να δείξει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα ευτύχησε ο Ατρόμητος, που δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να φέρει το ματς στα μέτρα του. Ο Παπαδόπουλος σημάδεψε στην πλάτη της άμυνας και ο Ναπολεόνι δεν δυσκολεύτηκε στο 12' να νικήσει τον Ζαρόπουλο για το 1-0. Από το σημείο εκείνο οι περιστεριώτες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι, διατηρώντας την πρωτοβουλία και κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους.
Ο Ναπολεόνι θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 29', αλλά ο Ζαρόπουλος απόκρουσε εντυπωσιακά. Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει ο ιταλός σε εκείνο το σημείο το έκανε στο 44' ο Παπαδόπουλος. Ο Ούμπιντες μοίρασε μία ακόμα ασίστ και ο έλληνας επιθετικός με ωραία κεφαλιά στο 44' έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων.
Με το υπέρ του σκορ ο Ατρόμητος στην επανάληψη προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και μέχρι το 65' το κατάφερνε χωρίς δυσκολίες, κλείνοντας σωστά του διαδρόμους. Ο Σηφάκης όμως δήλωσε παρών και δεν επέτρεψε στον Σολτάνι να βάλει εκ νέου τη Ξάνθη στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Μία ευκαιρία, που ουσιαστικά ήταν η πρώτη και τελευταία της ακριτικής ομάδας.
Οι παίκτες του Μάουερ εγκλωβίστηκαν ολοκληρωτικά στην άψογη αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει μέχρι τέλους το αποτέλεσμα και να πανηγυρίσει μία ακόμα εκτός έδρας νίκη και να διευρύνει το αήττητο σερί του.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Βάλλας (70’ λ.τ. Χοσέμι), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (75’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Σολτάνι, Σουάρεθ (46’ Μάνταλος), Κάλβο, Σολάρι
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (81’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (90’+1’ Γεωργίου), Παπαδόπουλος, Ναπολεόνι (65’ Καραγκούνης)