"Ασφαιρος" για πρώτη φορά!

Το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν το πρώτο φετινό εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού, στο οποίο δεν βρήκε δίχτυα. Ετσι, σταμάτησε και το σερί σκοραρίσματος των ερυθρόλευκων στις 28 αγωνιστικές (2 πέρυσι και 26 φέτος). Στο γήπεδό του ο Ολυμπιακός είχε να μείνει στο μηδέν από τις 8 Απριλίου 2012, όταν ηττήθηκε 0-1 από την Κέρκυρα για την 28η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.
Τώρα για να βρούμε 0-0 στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να γυρίσουμε ακριβώς 3 χρόνια πίσω!
Στις 28 Μαρτίου 2010 και το παιχνίδι με την Ξάνθη (0-0), ενώ υπάρχει ακόμα ένα για τα πλέι οφ με τον Αρη (0-0) την ίδια σεζόν. Ακολούθησαν 42 αγώνες, όπου στο Καραϊσκάκη έμπαινε τουλάχιστον ένα γκολ από τον Ολυμπιακό ή τον αντίπαλό του.
Η προηγούμενη ισοπαλία με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, σημειώθηκε την 1η Μαρτίου 1987 (1-1, με τον Κωστίκο να ισοφαρίζει στο 84' για λογαριασμό του Ολυμπιακού το γκολ του Σκαρτάδου από το 67'). Το ματς αυτό είχε γίνει στο ΟΑΚΑ. Ισοπαλία στον Πειραιά μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είχαμε να δούμε από τις 11 Απριλίου του 1982 (0-0)!
Σημειώνεται ακόμη ότι αυτό ήταν μόλις η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα τελευταία 38 παιχνίδια τους, ανεξαρτήτως έδρας!
Αλλα ενδιαφέροντα στοιχεία
► Παρά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να κυνηγούν το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε μια σεζόν (78 από το 2001), αλλά και της μεγαλύτερης διαφοράς από τον 2ο της βαθμολογίας. Αυτό θα το επιτύχουν με τρεις νίκες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια, με Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.
► Δέκα νίκες σε 12 παιχνίδια έχει ο Ολυμπιακός στον β’ γύρο. Στα υπόλοιπα δύο έχασε βαθμούς στο Καραϊσκάκη! Ηττήθηκε 2-3 από τον Ατρόμητο στις 3 Φεβρουαρίου και παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον ΠΑΟΚ.