Ατζαγκούν: Θέλω να σκοράρω πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό


Ετοιμος να αγωνιστεί και να σκοράρει πολλά γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, ο οποίος συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Τριφυλλιού στον αποψινό (31/8, 21:30GR) αγώνα με την Βέροια στην Λεωφόρο. Διαβάστε τι δήλωσε ο Νιγηριανός για την μεταγραφή του στους πράσινους, τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, αλλά και το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμπντούλ Ατζαγκούν στο match programme του αγώνα με τη Βέροια:

Για το αν είναι έτοιμος να παίξει:

"Ασφαλώς και είμαι έτοιμος. Αρχικά χρειάστηκε να προπονηθώ με την Εθνική για το τουρνουά στην Τουρκία και ήμουνα σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση νωρίς μέσα στο καλοκαίρι. Στην πορεία του παγκόσμιο πρωταθλήματος των Νέων μείναμε σαν ομάδα σε καλή κατάσταση και δουλέψαμε σε υψηλή ένταση. Από εκεί και μετά κάνω κανονικά προπονήσεις όπως σε κάθε θερινή προετοιμασία και είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Τώρα θα χρειαστεί να εξοικειωθώ με το περιβάλλον και τον τρόπο δουλειάς της νέας μου ομάδας, νομίζω όμως ότι έχω δουλέψει αρκετά ώστε να είμαι σε θέση να αντεπεξέλθω".

-Σε όσους δεν σε γνωρίζουν πως θα συστηνόσουν ως ποδοσφαιριστής. Σε ποια θέση αγωνίζεσαι και ποια είναι τα στοιχεία που προσθέτεις στην ομάδα σου;

"Δεν είμαι προπονητής για να πω εγώ που θα αγωνίζομαι. Θα παίξω και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και να προσφέρω σε όποια θέση μου υποδείξει ο προπονητής μου και το εννοώ αυτό κυριολεκτικά. Ο προπονητής σχεδιάζει την ομάδα, ο προπονητής δίνει τις εντολές σε εμάς τους ποδοσφαιριστές και εμείς πρέπει να τις ακολουθούμε. Μέχρι τώρα στην καριέρα μου αγωνίζομαι στο κέντρο του γηπέδου με επιθετικές και δημιουργικές αρμοδιότητες. Παίζω στη θέση του επιθετικού μέσου".

-Τι σε έκανε να αποφασίσεις να αποδειχθείς την πρόταση του Παναθηναϊκού;

"Αυτό που με έκανε να δεχτώ την πρόταση του Παναθηναϊκού χωρίς να διστάσω είναι το μέγεθος του Συλλόγου και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ γνωστό club σ' όλον τον κόσμο. Ήθελα πάρα πολύ να ακολουθήσω διεθνή καριέρα στο ποδόσφαιρο και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού είναι κάτι που μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Τόσο η χώρα όσο και η ομάδα μου αρέσουν πάρα πολύ και είμαι σίγουρος πως έχω κάνει την κατάλληλη επιλογή".

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το νέο περιβάλλον στο οποίο εντάχθηκες;

"Όλα μου φαίνονται εξαιρετικά: το προπονητικό κέντρο, οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου, ο τρόπος δουλειάς. Έχω την αίσθηση ότι στον Παναθηναϊκό παρέχεται σε εμάς τους ποδοσφαιριστές ό, τι μπορεί να χρειάζεται κανείς ώστε να μπορεί απερίσπαστος να κάνει τη δουλειά του και να αποδίδει. Βλέπω ότι γίνεται σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και αυτό σίγουρα θα έχει αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα είναι όλα καλά και θέλω να κάνω μια καλή αρχή γιατί όπως είπα και πριν θεωρώ τον Παναθηναϊκό μεγάλο βήμα στην καριέρα μου".

-Πως οριοθετείς τους στόχους σου;

"Θέλω να σκοράρω πολλά γκολ! Φυσικά αυτό που προέχει είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει όσο περισσότερο γίνεται. Μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας μπορούν να αναδειχθούν και οι ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Σε ατομικό επίπεδο στόχος μου είναι να βελτιωθώ και να γίνω πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και συνολικά να γίνω όσο καλύτερος μπορώ".

-Σήμερα θα βρεθείς για πρώτη φορά στο γήπεδο της ομάδας. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους;

"Πραγματικά ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδό μας. Έχω ακούσει ότι είναι πολύ θερμή έδρα ότι ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλω να στείλω στους φιλάθλους μας: «Ελάτε στο γήπεδο να μας στηρίξετε και να μας βοηθήσετε! Εμείς δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση για να πετύχει η ομάδα νίκες. Εσείς θα μας δώσετε την παραπάνω ώθηση για να τα καταφέρουμε στο γήπεδο".