Βαρέλα: Θέλουμε προπονητή με κίνητρο και όρεξη

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Ούγκο Βαρέλα, μίλησε μεταξύ άλλων για τους μεταγραφικούς στόχους των "πρασίνων" Ούγκο Βιάνα και Μαγιάδα, τον... νέο προπονητή και το σκεπτικό των μεταγραφών του καλοκαιριού.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ούγκο Βαρέλα στο paomou.gr:

- Για τον Ούγκο Βιάνα:

"Δεν έχω μιλήσει με τον παίκτη για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω μιλήσει ούτε με τον μάνατζερ του. Επειδή διαβάζω καθημερινά τα όσα γράφονται θέλω να ενημερώσω τον κόσμο πως δεν ισχύει τίποτα. Ο Ούγκο Βιάνα είναι καλός παίκτης, όμως δεν έχουμε ασχοληθεί με την περίπτωση του".

- Για τον Μαγιάδα:

"Είναι ένας παίκτης για τον οποίο ενδιαφερόμαστε. Εχουμε μιλήσει μαζί του, υπάρχει καλό κλίμα , αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να λέμε την μεταγραφή του τελειωμένη. Θα προσπαθήσουμε για την απόκτηση του".

- Για το θέμα προπονητή:

"Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή. Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα για κάτι τέτοιο. Αν μου πούνε να βρω, θα βρω. Οποιος και να έρθει όμως, δεν θα είναι σταρ. Θα πάρουμε προπονητή νεαρό σε ηλικία, με όρεξη για δουλειά και κίνητρο να αναδείξει την αξία του μέσα από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα σκοπός μας είναι όποιος και αν έρθει να βοηθήσει τα νέα παιδιά με τα οποία θα στελεχωθεί ο σύλλογος".

- Για τον προγραμματισμό που έχει κάνει αναφορικά με τον Παναθηναϊκό:

"Υπάρχει πρόθεση να γίνουν 5 με 6 μεταγραφές. Ο προγραμματισμός βέβαια είναι μακροπρόθεσμος οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν στη πορεία. Ακόμη και πριν την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, κοιτάζαμε περιπτώσεις που θα είχαν ενδιαφέρον για το καλοκαίρι. Εχουμε φτάσει λοιπόν σε ένα σημείο να έχουμε στο μυαλό μας παίκτες ικανούς να βοηθήσουν σημαντικά τον Παναθηναϊκό και να έχουν μεταπολιτική αξία".

- Για το ενδεχόμενο πωλήσεων:

"Με έχει ενημερώσει η διοίκηση πως υπάρχουν παίκτες που μπορεί το καλοκαίρι να πουληθούν. Δεν θέλω να πω περισσότερα, ωστόσο γνωρίζω για ορισμένους πως υπάρχει ενδιαφέρον. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί ο αριθμός των προσθηκών που θα γίνουν".

- Για την λογική πάνω στην οποία θα βασιστεί η ενίσχυση του Παναθηναϊκού:

"Από την αρχή της συνεργασίας μας με τον Παναθηναϊκό και τον κ. Αλαφούζο έχουμε διαπιστώσει πως οι απόψεις μας για το μέλλον ταυτίζονται. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα γεμάτη νιάτα, ένταση, ταχύτητα και όρεξη για διάκριση. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι. Αρχικά να βρούμε έναν προπονητή ικανό να το στηρίξει, να τον πλαισιώσουμε από ανθρώπους ικανούς. Να ψάχνουμε ανά τον κόσμο για να ανακαλύπτουμε ταλέντα. Και όταν λέμε ταλέντα δεν εννοώ σε ηλικίες 18, 19 χρονών. Μιλάω για ταλέντα στα 15 και στα 16 χρόνια. Στην ηλικία αυτή μπορούμε σαν Παναθηναϊκός να τους αποκτήσουμε. Στην πορεία πέφτουν τα θηρία στο παιχνίδι…".