Γεωργαμλής: Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα

Πανευτυχής για τη δρομολόγηση των εξελίξεων για την υλοποίηση ενός ονείρου ετών, την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλδεια, δηλώνει ο παλαίμαχος άσος της Ενωσης και δημοτικός σύμβουλος της Νέας Φιλαδέλφειας, Λύσανδρος Γεωργαμλής.Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sentra FM:
 
Για το πώς ένιωσε στην παρουσίαση: "Ηταν πολύ μεγάλο συναίσθημα. Πίστευα και πιστεύω ότι το να γίνει ένα γήπεδο στο χώρο που ανήκει είναι ένα όνειρο που είχαμε όλοι και γίνεται πραγματικότητα, φτάνει στο τέλος. Είδα πάρα πολλούς φίλους, γείτονες, παλιούς συναθλητές, παράγοντες, φίλους, τον κ. Μπάγεβιτς και άλλα άτομα που έχω αγαπήσει. Χθες μίλησα αρχικά με την ιδιότητα του φιλάθλου της ΑΕΚ και ευχαρίστησα τον κ. Μελισσανίδη που κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα και πιστεύω όντως ότι είναι θείο δώρο η παρουσία του.

Θα είναι γήπεδο που θα ωφελήσει όλους, τους δημότες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και την ΑΕΚ. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο πιο καλός και πιστεύω θα γίνει σύντομα. Ως δημοτικός σύμβουλος, αυτά που είπαν χθες, με κάλυψαν απόλυτα και όσον αφορά το συντελεστή δόμησης και ότι δεν θα πειραχθεί το άλσος, όπως είπε ο κ. Μελισσανίδης. Είναι και οι άλλοι παράμετροι, η συγκοινωνία, το πάρκινγκ και δεν έβαλα μόνο το συναίσθημα μπροστά, αλλά το συμφέρον και του Δήμου και της ΑΕΚ. Θα ζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες στο συμβούλιο για να μας παρουσιάσουν, αλλά εμένα με κάλυψαν από χθες, ψήφισα ήδη από χθες".

Για τις μακέτες που έχουν παρουσιαστεί, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί έως τώρα και τι αλλάζει τη δεδομένη στιγμή ώστε να υπάρξει η πίστη ότι το γήπεδο θα κατασκευαστεί: "Ο άνθρωπος που ασχολείται με το έργο είναι η εγγύηση. Είναι αυτός που μετά από πολλά χρόνια έχει δώσει όραμα στους ΑΕΚτσήδες και το βιώνω πραγματικά. Εχω μεγαλώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, ζω εκεί και αυτό που γίνεται δεν έχει προηγούμενο. Παλιά ήταν σκυθρωποί οι άνθρωποι, τώρα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Νέοι άνθρωποι, παλικάρια, κυκλοφορούν με τη φανέλα, το καπέλο και το κασκόλ της ΑΕΚ, σε καθημερινές, ενώ δεν υπάρχει καμία εκδήλωση για την ΑΕΚ στο Δήμο. Αισθάνονται περήφανοι. Ο κ. Μελισσανίδης έχει δώσει όραμα σε όλους και είναι φοβερό. Αρα δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι αυτό το γήπεδο δε θα γίνει".

Για τη στάση του απλού κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας και αν θέλει την επιστροφή της ΑΕΚ στην πόλη: "Το μεγαλύτερο κομμάτι των Φιλαδελφειωτών έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά από τη μη παρουσία του γηπέδου και των λειτουργιών του. Οι εμπορικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί πολύ. Εχει μεταφερθεί η ζωντάνια της πόλης σε άλλο σημείο, πιο κάτω, σε καταστήματα εστίασης και καφετέριες. Η πόλη είναι νεκρή, έχει ερημώσει. Ο κόσμος έχει ωριμάσει, έχει δει τη διαφορά σε αυτά τα 10 χρόνια. Και ο πιο δύσπιστος θέλει να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θα πω ένα παράδειγμα: Ο κ. Μελισσανίδης μίλησε για θέσεις πάρκινγκ. Οταν εγώ μεγάλωσα και πήγαινα στο γήπεδο και περπατάγαμε στο δρόμο με τους άλλους, όλη η Δεκελείας ήταν με παρκαρισμένα δεξιά-αριστερά τα αυτοκίνητα και δεν ενοχλούσε κανέναν. Αυτό έχει χαθεί. Με όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από τον κ. Μελισσανίδη και τους τεχνοκράτες του, θα δοθούν λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα που είχαμε στην πόλη. Θα γίνουν θέσεις πάρκιγνκ, περιπατόδρομοι, δε θα πειραχθεί το άλσος, με τη συμβολή του Δήμου και της ΑΕΚ θα γίνουν παρεμβάσεις στο άλσος και θα μπορούν οι δημότες να το γνωρίσουν το άλσος, να περπατήσουν. Πριν χρόνια το συζητούσαμε με τον Νίκο Πανταζή να μπουν φώτα, να φτιαχτούν οι περιπατόδρομοι, να μπουν βρύσες, να νιώθει άνετα ο καθένας για να πάει και να τρέξει, να το γνωρίσει. Τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα".

Για το αν το γήπεδο είναι κίνητρο να μείνει ο ίδιος στην πολιτική: "Θα είμαι πάλι υποψήφιος, αλλά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοί που θα είναι στο επόμενο Δ.Σ. θα είναι στα εγκαίνια. Είναι ιστορικές οι στιγμές. Οσοι ασχολούνται με το Δήμο, το όνομά τους θα είναι χαραγμένο με χρυσά γράμματα και θα μας θυμούνται για πολλά χρόνια".

Για το αν στην πορεία μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση για το γήπεδο: 'Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει, δεν ξέρω τι σκέφτεται η κάθε πολιτική παράταξη. Όμως χθες όλοι συμφώνησαν σε αυτό που είδαν. Εχω την εντύπωση ότι δε θα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις και αντιρρήσεις. Αλλωστε το τωρινό πλάνο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας παρουσιάστηκε πριν από 10 χρόνια και όποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία του λύθηκε και θα του λυθεί. Δεν πιστεύω να υπάρξουν αντιδράσεις".

Για το αν έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Όχι, δεν έχω μιλήσει. Με τον κ. Μπάγεβιτς μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα, τον αγαπάω".

Για την παρουσία της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική: "Δεν μας περνάει ούτε καν από το μυαλό να μείνει στη Γ' Εθνική. Προσπαθούν όλοι να το συνηθίσουν, παίκτες, επιτελείο και κόσμος. Δεν μπορεί να παίζεις με τη Θύελλα Ραφήνας και να έχεις 25.000 κόσμο. Και οι δικοί μας οι παίκτες θα έχουν πρόβλημα όσον αφορά τον κόσμο. Δεν πρέπει να τα σκεφτόμαστε καθόλου, απλά να περάσει... Στόχος είναι να γίνει το γήπεδο, να γυρίσουμε σπίτι μας και όλα τα άλλα θα φτιάξουν. Ποδοσφαιρική ομάδα θα φτιάξουμε. Εκεί που πάντα είχε πρόβλημα, η ΑΕΚ δημιουργούσε μια καλή ομάδα για 4ετίες και όλος ο κόσμος μιλούσε για εκείνη. Το σημαντικότερο είναι το σπίτι μας, να βάλουμε το κεφάλι μας από κάτω και όλα τα άλλα θα γίνουν".