Γιάνκοβιτς: Ο Πανιώνιος θα έχει τον πρώτο λόγο

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής περιόδου για τον Πανιώνιο. Σε συνέντευξή του μίλησε τόσο για την ατομική όσο και για την ομαδική βελτίωση της ομάδας, αλλά και για το μέλλον του.Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο φόργουορντ του Πανιωνίου στην ΟΠΑΠ TV:
Για την πορεία του Πανιώνιου: "Ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, οι πρώτες επιτυχίες έφεραν αυτοπεποίθηση και τα καλά αποτελέσματα διαδέχτηκαν το ένα το άλλο. Αν δεν υπήρχαν και οι ήττες από το Ρέθυμνο και την Ελευσίνα θα μιλούσαμε για την τέλεια χρονιά".

Για την αποτυχία στην Ευρώπη: "Δεν τα πήγαμε καλά. Ρόλο σ’ αυτό, χωρίς να είναι δικαιολογία, έπαιξε και η έδρα. Παίζαμε στο Ελληνικό κι όχι στη «φυσική» μας έδρα. Το κλειστό της Νέας Σμύρνης είναι η έδρα μας. Εκεί ο κόσμος είναι πραγματικά ο 6ος παίκτης της ομάδας".
Για το υπόλοιπο της σεζόν: "Ας είμαστε ρεαλιστές. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι κλάσεις ανώτεροι. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη 3η θέση που κερδίσαμε την κανονική περίοδο και στα πλέι οφ".
Μπορεί να "χτυπήσει" μια ομάδα στην Ελλάδα τους δύο αιώνιους; "Ένας τρόπος υπάρχει. Να είσαι εκεί σε κάθε φάση. Παρών. Να πηγαίνεις πρώτος στη μπάλα. Να παίξεις το μέγιστο και να ελπίζεις ο αντίπαλος να μην είναι σε καλή μέρα".
Για την βελτίωσή του: ""Ωρίμασα τα δύο, τρία, τελευταία χρόνια. Τα καλοκαίρια δουλεύω πολύ και βελτιώνομαι ως παίκτης. Εφέτος θα δουλέψω στη δύναμη, την εκρηκτικότητα και το σουτ. Όλα είναι στο μυαλό. Θέμα μυαλού".
Για τον λόγο που ωρίμασε "αθλητικά": "Ενώ σαν άνθρωπος είχα ωριμάσει νωρίς, μπασκετικά άργησα. Δεν είχα βλέπετε ένα πατέρα να μου πει κάνε αυτό, κάνε εκείνο. Να με ταρακουνήσει. Τώρα συναντήθηκαν  οι δύο μου εαυτοί κι όλα πάνε καλά. Πρέπει να νοιώσεις άσχημα για να ξυπνήσεις. Πριν τρία χρόνια είπα στον εαυτό μου: Ξύπνα! Όταν φτάσεις στο αδιέξοδο αναγκάζεσαι να το κάνεις".
Για τον πατέρα του: "Ο πατέρας μου αγαπούσε αυτό που έκανε. Έμαθα πολλά. Ξέρω ήταν διαφορετικός χαρακτήρας. Πήγαιναν δέκα άτομα από εκεί, αυτός θα πήγαινε από την άλλη! Ήταν διαφορετικός άνθρωπος. Καλός άνθρωπος. Δίπλα του μάθαινα πράγματα καινούργια. Έχω πάρει πολλά από αυτόν. Είχα βαρύ φορτίο πίσω μου. Είχα βάλει στόχο να τον ξεπεράσω. Ο στόχος παραμένει. Τον βλέπω περισσότερο σαν  αθλητή παρά σαν πατέρα μου".
Η άποψή του για τους τελικούς πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ: "Θα έχουν ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ξεκούραστος και φαίνεται, βελτιώθηκε και με τις προσθήκες που έκανε. Για τον Ολυμπιακό τι να πω; Όταν καταφέρνεις να ξαναπάρεις το Ευρωπαϊκό δεν μπορεί να μην είσαι καλή ομάδα".
Για την περίπτωση μεταγραφής του: "Δεν ξέρω. Ο Πανιώνιος θα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο. Έχω τεράστια υποχρέωση σε αυτή την ομάδα κι ιδιαίτερα στον κ. Λιανό".