Γιαννακόπουλος: Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ

Ασπίδα στους διεθνείς από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, με αφορμή την κριτική που ασκείται για την κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Λιχτενστάιν.Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για την πορεία της ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, αποθεώνοντας τον Γιώργο Καραγκούνη.

Αναλυτικά...

Για τη δύσκολη νίκη επί του Λιχτενστάιν:
"Σε τέτοια ματς ξέρεις πως εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρεις και αυτό παίζει ρόλο. Ίσως έφταιξε το ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και επηρεάστηκαν τα παιδία. Βέβαια στο β’ ημίχρονο παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει και άλλα γκολ. Άνθρωποι είναι και οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να είχαν διαφορετικές οδηγίες τις οποίες να μην ακολούθησαν. Γι’ αυτό και ο προπονητής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Όμως είναι άνθρωποι, όχι ρομπότ και θα πρέπει να τους δικαιολογήσουμε. Βοήθησαν και οι αλλαγές του Σάντος και μάλιστα οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα μιας ομάδας κι έτσι είδαμε τη διαφορά το δεύτερο ημίχρονο".

Για την είσοδο του Καραγκούνη στο ματς που άλλαξε την εικόνα της Εθνικής:
"Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ηλικία. Όταν μπαίνεις μέσα οι ηλικίες πάνε περίπατο και είναι μόνο στα χαρτιά. Σε λίγες χώρες το κοιτάζουν αυτό και δυστυχώς είμαστε μία από αυτές. Μπορεί κάποιος στα 20 να βαριέται να προπονηθεί και ο Καραγκούνης ακόμη και στα 40 του να έχει μεγαλύτερη όρεξη. Δεν είναι τυχαίο τίποτα στη ζωή. Γι΄ αυτό ο Γκιγκς παίζει ακόμη και γι αυτό παίκτες όπως ο Φαν Ντερ Σάαρ ή ο Ιέρο τους παρακαλούσαν για να συνεχίσουν να παίζουν".

Για την κληρονομιά του 2004:
"Είναι μεγάλο το κίνητρο μετά το 2004, άλλαξαν πολλά στην ομάδα και την ομοσπονδία. Ο αντίκτυπος για όσους αγωνίζονται με το εθνόσημο σε σκάουτερς, προπονητές είναι μεγάλος. Αυτό δείχνει πως η Εθνική μετράει πάρα πολύ μετά την κληρονομιά που άφησε το 2004. Πάντα έχει σημασία το αποτέλεσμα. Είναι καλό να τον συνδυάζεις με ωραίο θέαμα, αλλά μόνο 3-4 ομάδες παίζουν τεχνικό και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να παίξουμε έτσι. Άλλωστε και η Αγγλία για παράδειγμα ποτέ δεν σε ξεσηκώνει. Δεν πρέπει να επέμβουμε στη φύση και να αλλάξουμε χαρίσματα που έχει δώσει στο λαό μας όπως το πείσμα και το φιλότιμο. Έτσι παίζουμε εμείς".

Για το παιχνίδι με τη Λεττονία που ακολουθεί:
"Ένα γρήγορο γκολ θα βοηθούσε. Πιστεύω θα έχει κόσμο το γήπεδο, αφού υπάρχει στήριξη και θα βοηθήσουν τα παιδιά θα φτάσουν στη νίκη".

Για τη νέα καριέρα του ως προπονητής:
'Έχω δίπλωμα UEFA Pro. Κάποιοι αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους για μια καινούρια καριέρα. Βοηθάει η εμπειρία και οι παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι το μόνο".

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:
"Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεφύγει και θα γίνει μάχη για όλα τα υπόλοιπα. Αυτό βέβαια που συμβαίνει στην κορυφή είναι κακό, όπως κακό είναι και το να βρίσκεται στην Γ’ κατηγορία η ΑΕΚ".