Για το 5x5 και 13-0...

Ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη της 1ης θέσης του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκα, καλείται να κάνει απόψε (19:00GR) ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΣΕΦ.Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρότι δεν έχει βρει ακόμα το ρυθμό της, συνεχίζει αήττητη μετρώντας σε 12 επίσημα παιχνίδια ισάριθμες νίκες.

Με ενδεχόμενη νίκη σε βάρος των Πολωνών θα κάνει το 5x5 στην φετινή Ευρωλίγκα και θα γίνει η 3η ομάδα που θα το καταφέρει μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Φενέρμπαχτσε.

Η Ζιέλονα Γκόρα είναι η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να αποφύγουν κάθε πιθανότητα δυσάρεστης έκπληξης. Για το λόγο αυτό τόσο ο Μπαρτζώκας όσο και ο Περπέρογλου επικεντρώθηκαν στη σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει ο Ολυμπιακός και στα 40 λεπτά του αγώνα.

Από το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Σλούκας και Σίμονς, ενώ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν οι Αγραβάνης και Παπαπέτρου (με προστατευτική μάσκα).

Στις στατιστικές συγκρίσεις των δύο ομάδων, η Ζιέλονα Γκόρα υπερτερεί μόνο στην κατηγορία των επιθετικών ριμπάουντ και αυτό έχει μια σημασία, καθώς (παρά το χαμηλό συντελεστή δυσκολίας) ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να δει πώς θα ανταποκριθούν οι Μπέγκιτς - Ντάνστον με λιγότερες ανάσες, ελλείψει Σίμονς.