Γιορέντε: Θα έμενα με τον Βαλβέρδε

Για τον επικείμενη πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο μίλησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος τόνισε πως εάν δεν είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα υπό τις οδηγίες του βάσκου τεχνιού.
Ο Φερνάντο Γιορέντε θα είναι και επίσημα παίκτης της Γιουβέντους από την 1η Ιουλίου, ωστόσο μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser" για την ομάδα της καρδιάς του, την Αθλέτικ, αλλά και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία των βάσκων.

"Εχω πάρα πολλές καλές αναμνήσεις από τον Ερνέστο, θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω με αυτόν. Αλλά οι περιστάσεις τα έφεραν έτσι, ώστε το μέλλον μου να είναι μακρυά από την Αθλέτικ. Ελπίζω ο Βαλβέρδε να έρθει στην Αθλέτικ και να την πάει στην κορυφή. Το ντεμπούτο μου μαζί του ήταν αξέχαστο".

Στη συνέχεια ο 28χρονος φορ μίλησε για τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους αλλά και για τη συνολική πορεία του στη Μπιλμπάο:

"Προσπάθησα από τις διαπραγματεύσεις να επωφεληθούν όλες οι πλευρές. Αλλά πληγώθηκα πολύ. Αρκετά βράδια φέτος ένιωθα σκ*τά. Δεν είναι εύκολο όταν όλοι στρέφονται εναντίον σου. Από τα 12 μου, έδωσα τα πάντα στην Αθλέτικ. Δεν δημιούργησα ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτή η χρονιά δεν θα αμαυρώσει ότι έζησα με τον κόσμο. Θέλω να τους πω πολλά ευχαριστώ για την αγάπη που μου έδειξαν. Όπως σε όλους τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους εργαζόμενους στον σύλλογο. Τους ευχαριστώ για το πώς μου φέρθηκαν".