Γκιστ: Δεν το σκέφτηκα καθόλου...

Ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε πως δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτεί για να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, ενώ υπογράμμισε πως οι αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα, αποτέλεσαν οδηγό για τους πράσινους στους τελικούς της Α1 με τον Ολυμπιακό.Αναλυτικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στον «Τύπο της Κυριακής» για:

-την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Θέλω να απολαύσω τις στιγμές. Η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά η κατάληξή της αντάμειψε τη δουλειά μας. Ο αποκλεισμός μας από την Μπαρτσελόνα έπαιξε το ρόλο του. Μαθαίνεις από τις νίκες, αλλά πολύ περισσότερο μαθαίνεις από τις ήττες. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό γιατί πήραμε το μάθημά μας στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα».

-τη συμβολή του στην κατάκτηση του νταμπλ: «Δεν ξέρω αν η έλευσή μου ανέβασε την ομάδα, αλλά γνωρίζω πως ήρθα και αισθάνθηκα από την αρχή καλά. Προερχόμουν από μια άσχημη εμπειρία στη Μάλαγα. Ήθελα να δώσω το καλύτερο για την ομάδα, να τη βοηθήσω να νικά και μαζί της να ανέβω κι εγώ. Το να έρχεσαι στον Παναθηναϊκό είναι παράσημο. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα κι αυτό το ξέρουν όλοι. Ήθελα κι εγώ να δείξω πως μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο. Ήρθα στους κορυφαίους για να παίξω απέναντι στους κορυφαίους».

-την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό: «Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήθελα να μείνω στην ομάδα πολύ πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Είμαι ενθουσιασμένος».

-τη σχέση του με τον κόσμο: «Οι οπαδοί μας είναι εκπληκτικοί, είναι τρελοί. Τους αγαπώ! Μας έχουν δείξει τρομερή αγάπη και στήριξη. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα που παίρνει δύναμη από τον κόσμο του και τη νιώθεις κι εσύ ως παίκτης στο παρκέ».