Δεν "κατεβαίνει" στο ΕURO η Εθνική Γυναικών

Την απόφαση να μη λάβει μέρος στα προκριματικά του EURO 2014 η Εθνική γυναικών πήρε το Δ.Σ. της ΟΧΕ.Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
 
"Στην έβδομη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
 
-Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στον κανονισμό εγγραφών- μετεγγραφών που θα προταθούν στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη και θα αποσταλούν στα σωματεία. Μεταξύ αυτών, είναι η μείωση των ορίων ηλικίας για την ελεύθερη μετακίνηση των αθλητών (από 27 σε 25), μαζί με τον χρόνο παραμονής σε ένα σωματείο (από 10ετία σε 8ετία), η δυνατότητα για τα σωματεία απόκτησης απεριόριστων αθλητών με μορφή υποσχετικής- ελεύθερης ή στις αποδεσμεύσεις, κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις στον κανονισμό αγώνων και η δυνατότητα μετακίνησης των ημερομηνιών μεταγραφών.
 
-Η Εθνική γυναικών δεν θα δηλώσει συμμετοχή στα προκριματικά του EURO 2014, αλλά θα πάρει μέρος στο Challenge Trophy, μια νέα διοργάνωση που είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη από τη διεθνή ομοσπονδία χάντμπολ (IHF).
 
- Έγινε δεκτή η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της, ΟΧΕ Νίκου Γραμματικού, από μέλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων, η οποία αναδιαρθρώθηκε ως εξής:
 
Πρόεδρος: Παντελής Χατζηιωάννου, Μέλη: Τόλης Αποστολίδης, Λευτέρης Σαρηγιαννίδης, Δημήτρης Σάββας (ανδρικές Εθνικές ομάδες), Γιάννης Στρατάκης, Αθανάσιος Μανδάς, Ανδρέας Κόγκας (γυναικείες ομάδες)".