Διαμαρτυρία του Αστέρα σε ΕΠΟ και Super League!

Η απόφαση της ΕΠΟ να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα και να πραγματοποιηθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στις 11 Μαΐου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αστέρα με την αρκαδική ΠΑΕ να αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όσο και στη Super League.
Ο Αστέρας, όπως και οι περισσότερες ΠΑΕ της Super League, θεωρεί ότι αυτή η απόφαση λειτουργεί σε βάρος των ελληνικών ομάδων που εκπροσωπούν τη χώρα στα Κύπελλα Ευρώπης, με άμεσο αντίκτυπο στη βαθμολογία της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA, και κατ' επέκταση στα οικονομικά στοιχεία των ελληνικών ΠΑΕ.

Η αντίδραση του Αστέρα Τρίπολης πήρε και επίσημη μορφή με κείμενο προς την ΕΠΟ αλλά και τη Super League, στο οποίο τονίζεται η "ζημιά" και ο κίνδυνος που ελλοχεύει από μια τέτοια προοπτική.

Αυτό στο οποίο στέκεται και τονίζει ο Αστέρας, είναι ότι η ομάδα που θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League θα πρέπει να αρχίσει την προετοιμασία της από τα μέσα Ιουνίου. Με αυτό το δεδομένο, και καθώς τα πλέι οφ θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου, οι ημέρες ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών θα είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος θα είναι και ο χρόνος που θα έχουν οι ομάδες για να κάνουν τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.

Οι "κιτρινομπλέ" στην επιστολή κάνουν λόγο για "καταστροφική απόφαση", ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αστέρας είναι η ομάδα που έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις της από τον Ιούνιο του 2012 και έτσι όπως πάει θα παίζει ποδοσόφαιρο για δύο σερί χρόνια...

πηγή: arcadia-sports