Διπλό και +5 για Αρσεναλ, 2-0 την Κρίσταλ Πάλας

Η Αρσεναλ επικράτησε δύσκολα με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Premier League και ξέφυγε με +5 από την δεύτερη θέση. Με 10 παίκτες από το 65' οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Αρτέτα.Μέτριο ήταν το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 7', ο Βενγκέρ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκνάμπρι να παίρνει την θέση του Φλαμινί, ο οποίος αποχώρησε με τράβηγμα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην συνέχεια, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ωστόσο, οι κανονιέρηδες αιφνιδίασαν την Κρίσταλ Πάλας στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφού στο 47' κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκεντιούρα στον Γκνάμπρι. Ο Αρτέτα ευστόχησε στην εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την Αρσεναλ.

Στο 65' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, αφού η ομάδα του Βενγκέρ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αρτέτα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια να εκμεταλλευτούν το αριθημτικό τους πλεονέκτημα και στο 75' έχασαν διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Σέζνι απέκρουσε αρχικά το δυνατό σουτ του Γουόρντ και στην συνέχεια το βολέ του Γέλινεκ!

Αυτό που δεν κατάφερε η Κρίσταλ Πάλας, το πέτυχε η Αρσεναλ στο 87' και τελείωσε την αναμέτρηση. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση και ωραία πάσα του Ράμσεϊ, ο Ζιρού σκόραρε με κεφαλιά, διπλασιάζοντας το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμεναν, με την Αρσεναλ να επικρατεί με το τελικό 2-0 και να ξεφεύγει με +5 από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Σάββατο (26/10)
Κρίσταλ Πάλας - Αρσεναλ 0-2 (47' πέν. Αρτέτα, 87' Ζιρού)
17:00 Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ     
17:00 Αστον Βίλα - Εβερτον     
17:00 Μάντσεστερ Γ. - Στόουκ Σίτι     
17:00 Νόριτς Σίτι - Κάρντιφ Σίτι     
19:30 Σαουθάμπτον - Φούλαμ     

Κυριακή (27/10)
15:30 Σάντερλαντ - Νιούκαστλ     
18:00 Τσέλσι - Μάντσεστερ Σ.     
18:00 Τότεναμ - Χαλ Σίτι     
18:00 Σουόνσι Σίτι - Γουέστ Χαμ