Δύσκολη νίκη για Σαράποβα

Μετά την δύσκολη πρεμιέρα της στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, η Μαρία Σαράποβα πάλεψε ξανά πολύ σκληρά εναντίον της Αννας Ιβάνοβιτς.Ενα πολύ δυνατό παιχνίδι έκανε η Σαράποβα στην προσπάθεια της να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο στο Porsche Tennis Grand Prix στη Στουτγκάρδη. Μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά η ρωσίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε της Ιβάνοβιτς με 7-5, 4-6, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Η Σαράποβα ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, όμως στη συνέχεια η σέρβα κατάφερε να ισοφαρίσει. Μέχρι το 5-5 οι δύο τενίστριες συμβάδιζαν, ώσπου η Σαράποβα πέτυχε το μπρέικ και κέρδισε το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ η Ιβάνοβιτς δεν τα παράτησε και ισοφάρισε. Στο τρίτο σετ η Ιβάνοβιτς έδειξε ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι με 4-1 γκέιμς. όμως η Σαράποβα ήταν εκεί και με το πιο καθοριστικό μπρέικ κέρδισε τον αγώνα.
Στην ημιτελική φάση η Σαράποβα θα αντιμετωπίσει τη γερμανίδα Αντζέλικα Κέρμπερ, η οποία επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(2) της Γιαροσλάβα Σβέντοβ. 

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει από τα παιχνίδια Λισίτσκι-Σαντς και Κβίτοβα-Λι.
 
2ος γύρος Porsche Tennis Grand Prix:
Σαράποβα(Ρωσία) - Ιβάνοβιτς(Σερβία) 7-5 4-6 6-4 
Κέρμπερ(Γερμανία) - Σβέντοβα(Καζακστάν) 6-3 7-6(2)