Δύσκολο τρίποντο για Γιούβε, 2-1 την Πεσκάρα (vid.)

Η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση της ουραγού Πεσκάρα στο Juventus Stadium, επικρατώντας με 2-1, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής της Serie A.Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά βρήκαν μπροστά τους το οριζόντιο δοκάρι και έναν εξαιρετικό Πελιτσόλι, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την εστία των φιλοξενούμενων μέχρι το ημίχρονο.
Η ασφυκτική πίεση των μπιανκονέρι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όπως και η εξαιρετική απόδοση του Πελιτσόλι. Ο τερματοφύλακας της Πεσκάρα ήταν εντυπωσιακός και κρατούσε όρθια την ομάδα του, αλλά μέχρι το 72'.
Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Κόντε κέρδισε πέναλτι, ενώ παράλληλα οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ρίτσο. Ο Βούτσινιτς ευστόχησε στην εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την Γιουβέντους.
Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 78' διπλασίασαν το προβάδισμα τους, με τον Βούτσινιτς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Παρά το 0-2 και το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Πεσκάρα κατάφερε στο 83' να μειώσει σε 1-2, με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Κασκιόνε και να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Ωστόσο, η Γιούβε κράτησε το υπέρ της 2-1 μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη, που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:
Σάββατο (6/4)
Γιουβέντους - Πεσκάρα 2-1 (72' πέν., 78' Βούτσινιτς - 83' Κασκιόνε)
21:45 Μπολόνια - Τορίνο  
Κυριακή (7/4)
13:30 Φιορεντίνα - Μίλαν  
16:00 Σιένα - Πάρμα  
16:00 Σαμπντόρια - Παλέρμο  
16:00 Ουντινέζε - Κιέβο Βερόνα  
16:00 Κατάνια - Κάλιαρι  
21:45 Ιντερ - Αταλάντα  
21:45 Νάπολι - Τζένοα  
Δευτέρα (8/4)
21:45 Ρόμα - Λάτσιο