Εκδικάστηκαν οι υποθέσεις των ύποπτων παιχνιδιών της Football League

Το πρωί της Τετάρτης (03/07) εκδικάστηκαν οι υποθέσεις των τριών ύποπτων παιχνιδιών της Β' κατηγορίας για τα οποία είχε ερευνήσει η UEFA.Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παιχνίδια Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής 4-3 ("ύποπτο-πιθανώς χειραγωγημένο"), Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1 ("εξαιρετικά ύποπτο-πιθανώς χειραγωγημένο") και Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή 0-3 ("εξαιρετικά ύποπτο-χειραγωγημένο"). 
Οι ομάδες κατηγορούνται για "διαστρέβλωση-αλλοίωση αγώνα" και  "παράνομο στοιχηματισμό". Οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε η απολογία τους.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση των υποθέσεων:
Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής:
Χάρης Γρηγορίου (δικηγόρος Ψαχνών): 
"Δεν προκύπτει αλλοίωση αγώνα από κανένα στοιχείο. Το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό, αφού νίκησε το φαβορί. 
Το πέναλτι που έκανε ο Ρούτσης (σ.σ. ο οποίος «κατηγορείται» από την UEFA ότι μπήκε αλλαγή για να κάνει σκοπίμως πέναλτι και να μπει τέταρτο γκολ στον αγώνα) δεν το έχει κάνει αυτός. Το έχει κάνει ο Ντελέκος, άρα τα περί Ρούτση είναι ένα κατασκεύσμα (σ.σ. έγινε και προβολή βίντεο με τη φάση). 
Πρόκειται για απλές σκέψεις αυτά που αναφέρει η UEFA στην έκθεσή της. Τα έγγραφα αυτά είναι μηνύσιμα. Σε ποινικά δικαστήρια θα είχαν γίνει αγωγές». 
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή:
Δημήτρης Βαγιάκος (δικηγόρος Γιαννιτσών): 
"Οταν έκανε το πέναλτι ο Χατζόγλου, το σκορ ήταν ήδη 0-2. Υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στο ματς. Ο στοιχηματισμός στη νίκη της Καλλονής δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση". 
Λάκης Καραογλανίδης (πρόεδρος Γιαννιτσών): 
"Η Αναγέννηση δεν έχει δώσει δικαιώματα σε κανέναν. Με 18χρονα παίζαμε, δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για να πάρουμε καλούς παίκτες και να τους πληρώνουμε". 
Δικαστής: 
"Και η UEFA αυτό ακριβώς λέει στην έκθεσή της. Οτι στήνετε παιχνίδια για πληρώνετε τους παίκτες". 
Καραογλανίδης: 
"Η ομάδα είναι καθαρότατη. Δεν θα τους έλεγα ποτέ να κάτσουν να χάσουν από την Καλλονή. Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι. Είναι ντροπή αυτό που κάνει η UEFA με τα Γιαννιτσά". 
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός :
Κώστας Παπαδόπουλος (πρόεδρος Πιερικού): 
"Δεν υπάρχει καμία προσυνεννόηση για τον αγώνα. Ουδείς από την ομάδα μου έχει παίξει στοίχημα. Στο παιχνίδι αυτό παίξαμε με επτά μικρούς για να τους δοκιμάσουμε. Ήμασταν τελείως αδιάφοροι".