"Εκοψε" Βασιλειάδη και Κατσίβελη ο Τρινκιέρι

Οι Κώστας Βασιλειάδης και Δημήτρης Κατσίβελης είναι οι δύο παίκτες, που δεν θα συνεχίσουν με την Εθνική ομάδα και φυσικά μένουν εκτός Eurobasket
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντρέα Τρινκέρι "έκοψε" από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τον Κώστα Βασιλειάδη και τον Δημήτρη Κατσίβελη, ενώ πλέον μένει να κοπεί ένας ακόμα.

Αυτοί τη στιγμή παραμένουν στην προεπιλογή οι Ζήσης, Σπανούλης, Σλούκας, Μπράμος, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Φώτσης, Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας, Μπουρούσης και Καββαδάς, με τον τελευταίο να είναι ο πιθανότερος για να μείνει εκτός τελικής 12άδας.

Ο ιταλός προπονητής μίλησε για τους δύο παίκτες (Βασιλειάδη και Κατσίβελη), λέγοντας ότι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να βοηθήσουν την ομάδα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως "τέτοιες ανακοινώσεις είναι για μένα σαν να πίνω δηλητήριο".
"Από σήμερα, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Κατσίβελης δε θα συνεχίσουν μαζί μας στην Εθνική. Σε τέτοιες καταστάσεις, συνηθίζεται να λέγονται κάποιες κουβέντες, όπως οι ευχαριστίες του κόουτς για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους και πολλές φορές λέγονται... αυτόματα", ανέφερε αρχικά ο Ιταλός και πρόσθεσε:
"Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα έγινε με όλες τους τις δυνάμεις, ήταν καλοί συμπαίκτες και είναι καλοί παίκτες. Άξιζαν κι αυτοί να είναι μαζί μας και το να βρίσκομαι στη θέση να κάνω τέτοιες ανακοινώσεις, είναι για μένα σα να πίνω δηλητήριο.
Αυτή, όμως, είναι η ευθύνη μου. Να παίρνω τις αποφάσεις για την ομάδα. Τους ευχαριστώ πάνω απ όλα ως ανθρώπους και το κάνω από την καρδιά μου, όχι τυπικά, για το πώς δούλεψαν και πώς μας υποστήριξαν μέχρι τώρα".