Ενταση "αιωνίων" στην ΚΕΔ

Ενταση επικράτησε ανάμεσα στους εκπροσώπους των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της κλήρωσης των διαιτητών για τον τρίτο και τέταρτο τελικό της Α1. Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας το διαιτητικό τρίο του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ (12/6), Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης θα σφυρίξουν τον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ (16/6), εφόσον χρειαστεί.Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησαν στη διαδικασία ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος, Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος.

"Θέλω να καταγγείλω την ΚΕΔ για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και ακόμα δεν έχει πάρει θέση. Είναι απαραδέκτο.

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας στα αποδυτήρια των διαιτητών και εσείς κάνετε σαν να μην έχει γίνει τίποτα.

Πρέπει να παραιτηθείτε όλοι. Δεν προστατεύετε τους διαιτητές σας. Δεν καταδικάζετε όσα έχουν γίνει, για εμάς είστε συνεργοί.

Δεύτερον, δεν γίνετε η ΚΕΔ να αλλάζει τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών κατά το δοκούν. Αλλάζετε συνεχώς την επετηρίδα και βάζετε πρώτους διαιτητές όποιους εσείς θέλετε.

Τρίτον, δεν είναι δυνατόν να βάζετε σε τελικούς άπειρους διαιτητές οι οποίοι δεν έχουν παίξει αντίστοιχα παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Και μιλάμε για τον κ. Παναγιώτου ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας.

Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της πράσινης ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος επικαλέστηκε τις επίσημες εκθέσεις των φορέων που ήταν αρμόδιοι για την τήρηση της τάξης:

"Θα συμφωνήσω με μερικά από όσα είπε ο κ. Σκινδήλιας και επίσης σας λέω ότι πρώτος εγώ κατανοώ την πίεση και τη θολούρα που μπορεί να αισθάνονται οι διαιτητές κατά τη διάρκεια τέτοιων παιχνιδιών.

Ομως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανένας να σπιλώνει ανθρώπους και υπολήψεις.

Υπάρχει έκθεση του ΟΑΚΑ, της αστυνομίας, του εισαγγελέα και καμία από αυτές τις τρεις εκθέσεις δεν αναφέρει όλα αυτά που ψευδώς γράφτηκαν στις εφημερίδες και έχουν γίνει σημαία από τον Ολυμπιακό.

Εχει αποδειχθεί βάσει των εκθέσεων ότι δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Δεν μπορεί ο κάθε Φούφης και ο κάθε διαιτητές να σπιλώνει υπολήψεις.

Κατανοώ την ένταση των διαιτητών, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος αρμόδιος μαζί τους συνεχώς για να καταγράφει το τι ακριβώς γίνεται. Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τις διαιτησίες των Γκόντα και Φούφη".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα παραλήρημα παραπληροφόρησης.

Πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ, έγιναν σημαία από τον Ολυμπιακό. Σοβαροί άνθρωποι με τις γραβάτες τους, δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και στοχεύουν διαιτητές.

Φέτος ήταν ο Παναγιώτου, πέρσι άλλοι, πρόπερσι άλλοι... Ισως να τους δούμε να γίνονται και μπλουζάκια. Ο Ολυμπιακός είναι μονίμως αδικημένος".

Αφού μεσολάβησε η κλήρωση των διαιτητών, οι ερυθρόλευκοι εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία του Σιώμου, με την ΚΕΔ να εξηγεί πως έλειπε και γι' αυτό δεν ήταν ανάμεσα στους διαιτητές των προηγούμενων τελικών.

"Εμείς μάθαμε πως τώρα λείπει", ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού, με την πλευρά του Παναθηναϊκού να ανταπαντά "ο Ολυμπιακός πως μαθαίνει ποιος λείπει και ποιος δεν λείπει;".

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός έθεσε ζήτημα για τον διαιτητή Γκόντα, προκειμένου να μπει το όνομα του στην κληρωτίδα, προκαλώντας την παρέμβαση του Δ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος είπε: "Δεν γίνεται να αλλάζουμε τις κληρώσεις των διαιτητών κάθε φορά που θέλει κάτι ο Ολυμπιακός".

Συμεωνίδης: "Για εμένα όλοι οι διαιτητές είναι ίδιοι".

Γιαννακόπουλος: "Προφανώς, όμως, για κάποιους άλλους δεν είναι".

Συμεωνίδης: "Θέλω να το πω αυτό μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους. Τα κριτήριά μας είναι ξεκάθαρα και οι κληρώσεις γίνονται όπως στο εξωτερικό.

Να με συγχωρέσουν οι δημοσιογράφοι, αλλά δεν διαβάζω ούτε εφημερίδες ούτε sites για να μην επηρρεάζομαι. Για εμάς η διαιτησία μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλή και μας έχει δικαιώσει.

Επειδή έχει γίνει πολλή κουβέντα και για τον κ. Αναστόπουλο, μας έχει δικαιώσει και ο κ. Αναστόπουλος προσωπικά".

Σκινδήλιας: "Σας δικαίωσε που δεν μέτρησε το καλάθι του Χάινς;".

Συμεωνίδης: "Συμφωνώ, αυτό ήταν ένα λάθος αλλά μέχρι εκεί".

Γιαννακόπουλος: "Ημαρτον πια με την παραπληροφόρηση. Τα αντιαθλητικά χτυπήματα του Παπανικολάου στους παίκτες μας δεν τα έχει δει κανείς;".

Συμεωνίδης: "Οσο γι' αυτό που μας είπατε να παραιτηθούμε, να πάτε να το ζητήσετε από τον κ. Βασιλακόπουλο που είναι πρόεδρος της ΕΟΚ και σε αυτόν κάνατε τα παράπονά σας και την προηγούμενη εβδομάδα.

Εμείς είμαστε μέρος του πρωταθλήματος. Η θητεία μας έτσι και αλλιώς τελειώνει τον επόμενο μήνα, οπότε ό,τι αλλαγές είναι να γίνουν θα γίνουν. Αν κάποιοι άλλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν φταίμε εμείς.

Απλά, εμείς πάντα είμαστε το εύκολο θύμα. Οποιος χάσει φταίνε πάντα οι διαιτητές. Κύριε Γιαννακόπουλε και στην Ευρωλίγκα γίνονται μεγαλύτερα λάθη από αυτά που γίνονται εδώ και δεν τα κάνετε μεγαλύτερο θέμα".

Γιαννακόπουλος: "Κάνετε λάθος. Εχουν γνώση οι φύλακες. Θα αλλάξουν και εκεί τα πράγματα. Δεν γίνεται ο Λαμόνικα να σφυρίζει τον Ολυμπιακό μέσα έξω.

Κύριε Συμεωνίδη, οι διαιτητές της γενιάς σας ήταν διαιτητές με σθένος. Είχαν το σθένος αν χρειαστεί να αδειάσουν το ΣΕΦ, να αδειάσουν το ΟΑΚΑ, να αδειάσουν το Αλεξάνδρειο.

Την Παρασκευή που πήγα στο ΣΕΦ από την πρώτη στιγμή που μπήκα, μέχρι την ώρα που έφυγα όλο το γήπεδο με έβριζε εν χορώ. Και η δουλειά του κ. Γκόντα ήταν να σημειώσει αυτά τα πράγματα. Σημείωσε μόνο ένα σύνθημα. Κουφός είναι ο Γκόντας;".

Συμεωνίδης: "Πολύ καλά έκανε ο κ. Γκόντας".

Γιαννακόπουλος: "Εκανε πολύ καλά που τους άφηνε να με βρίζουν".

Συμεωνίδης: "Κύριε Γιαννακόπουλε στενοχωριέμαι που σας έβριζαν".

Γιαννακόπουλος: "Αλλά δεν φταίει μόνο ο κ. Γκόντας. Φταίνε και αυτοί οι γραφικοί οι Αγγελόπουλοι που βγάζουν ανακοίνωση επί προσωπικού και λένε μαζέψτε τον. Ντροπή τους. Το γυρίσατε το θέμα στο προσωπικό και θα βγείτε χαμένοι".

Σκινδήλιας: "Επρεπε να σας είχαν μαζέψει. Απειλές δεν δεχόμαστε".

Γιαννακόπουλος: "Δεν απειλώ κανέναν. Εσείς θελήσατε να το γυρίσετε σε προσωπικό και θα χορέψετε. Ντροπή στους Αγγελόπουλους που δεν έχουν μάθει τρόπους από το σπίτι τους".