Εξω η Ζενίτ, στους "8" η Βασιλεία με ήρωα τον Σόμερ

Με τον τερματοφύλακα Γιαν Σόμερ να κάνει εκπληκτική εμφάνιση και να αποκρούει πέναλτι στο 85' η Βασίλεια προκρίθηκε στους "8" του Europa League παρά την ήττα της με 1-0 από τη Ζενίτ στην Αγία ΠετρούποληΤην πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League πανηγυρίζει η Βασιλεία. Οι ελβετοί ηττήθηκαν με 0-1 στην Αγία Πετρούπολη, αλλά προκρίθηκαν, καθώς είχαν νικήσει με 2-0 τη Ζεντί στο πρώτο ματς.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της ρωσικής ομάδας, ωστόσο ο Γιαν Σόμερ ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και κατέβασε τα ρολά, κρατώντας το σκορ-πρόκρισης για την Βασιλεία.
Η Ζενίτ, που ολοκλήρωσε το ματς με 27 τελικές (10 στην εστία), προηγήθηκε στο 30' με τον Βίτσελ και από εκεί και πέρα έκλεισε την Βασιλεία στην περιοχή της, αναζητώντας το δεύτερο γκολ, που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Οι ελβετοί μάλιστα αγωνίστηκαν σε όλη την διάρκεια του β' μέρους με παίκτη λιγότερο, αφού στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντίαζ.
Το σφυροκόπημα των γηπεδούχων, που ανάγκασε τον Σόμερ σε συνολικά 9 αποκρούσεις, έγινε ακόμα πιο πιεστικό στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83' η Ζενίτι άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπιστρόφ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 86'.
Ο πολωνός διαιτητής Γκιλ υπέδειξε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Ζενίτ, ο Σιρόκοφ. Ο Σόμερ όμως είχε την απάντηση και στην εκτέλεση του πέναλτι και με μία ακόμα σπουδαία επέμβαση χάρισε μία σπουδαία πρόκριση στη Βασιλεία.

Η φάση των "16" του Europa League
Ζενίτ - Βασιλεία 1-0 {30' Βίτσελ} (0-2)
Ρούμπιν Καζάν - Λεβάντε 2-0 {100' Ρόντον, 112' Ντιαντιούν} (0-0)
Ιντερ - Τότεναμ 3-0 {20' Κασάνο, 52' Παλάσιο, 75' Γκαλάς αυτ. } ξεκίνησε στις 20:00GR (0-3)
22:05GR
Τσέλσι - Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1)
Φενερμπαχτσέ - Βικτόρια Πλτσεν (1-0)
Μπορντό - Μπενφίκα (0-1)
Νιούκαστλ - Ανζί (0-0)
Λάτσιο - Στουτγκάρδη (2-0)