Επέστρεψε ο Καλντέιρα, έμεινε ο Σμαραγδής

Τον προγραμματισμό της νέας σεζόν συνεχίζει η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την απόκτηση του Λεονάρντο Καλντέιρα και την παραμονή του Νίκου Σμαραγδή.Μετά την επιστροφή του Βασίλη Kουρνέτα ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Λεονάρντο Καλντέιρα μετά το 2010 στον Πειραιά για ένα χρόνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του, για ένα χρόνο, με τον βολεϊμπολίστα Λεονάρντο Καλντέιρα".
Λίγο νωρίτερα ο βραζιλιάνος ακραίος είχε δηλώσει επίσημα ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό ευχαριστώντας τον Παμβοχαϊκό για τον έναν χρόνο που αγωνίστηκε στην ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Βραχάτι για την υπέροχη χρονιά που είχαμε εκεί.  Όλοι με καλωσόρισαν με ανοικτές αγκάλες και μου φέρθηκαν σα μέλος της οικογένειάς τους. Οι ιθύνοντες ήταν ξεκάθαροι και σωστοί σε όλα όσα υποσχέθηκαν. Αγαπάει πολύ αυτό το μέρος ο κόσμος και θα είναι πάντα στο μυαλό μου. Ευχαριστώ για όλα. Σήμερα, έχω σκοπό να συναντήσω στην Αθήνα, την ομάδα στην οποία έζησα κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξαναπαίξω σε αυτό το σπουδαίο σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Θα γυρίσω στο Τσάμπιονς Λιγκ με σπουδαίους παίκτες και θα έχω σαν πασαδόρο τον Κουρνέτα, ένα σπουδαίο επαγγελματία".

Οι ερυθρόλευκοι μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων με τους Μπόγιαν Γιορντάνοφ, Μίλαν Γιούρισιτς και Σωτήρης Σωτηρίου προχώρησαν και στην ανανέωση του Νίκου Σμαραγδή με τον οποίο είχαν συζητήσεις για το μέλλον του. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και έτσι ο παίκτης θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Νίκο Σμαραγδή".