Επίσημα στην Κηφισιά ο Αντεκμπόγιε

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία της ΑΕΝΚ με τον Ογκο Αντεγκμπόγιε, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα της Κηφισιάς μέχρι το τέλος της περιόδου.Η ΑΕΝΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βρετανού γκαρντ -νιγηριανής καταγωγής
 
"Η ΚΑΕ Νέα Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του Βρετανού αθλητή, Αντεγμπόγιε.
 
WHO IS WHO
 Ο Αντεγκμπόγιε γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1987. Έχει ύψος 1,82 και αγωνίζεται στην θέση του πλέι μέικερ.

Γεννήθηκε στη Νιγηρία αλλά σε ηλικία 3 ετών μετακόμισε στην Αγγλία όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ και αγωνίσθηκε στους Brixtons Topcats.
Η καριέρα του Adegboye συνεχίστηκε στις ΗΠΑ και στο Lamar Community College (Junior College) στο Κολοράντο, όπου είχε μέσο όρο 11,1 πόντους και 3,2 ασίστ ανά παιχνίδι στα δύο χρόνια όπου φοίτησε και στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο St. Bonaventure University. Εκει την πρώτη του χρονιά είχε μέσο όρο 6,6 πόντους, 2,4 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ σε 21,6 λεπτά ανά παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο έτος, σε 31 αγώνες, είχε μέσο όρο 11,5 πόντους, 4 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ σε 39 λεπτά ανά αγώνα.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού της Μ.Βρετανίας, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011, όπου είχε 3,6 πόντους και 1,4 ασίστ σε 14,4’ συμμετοχής κατά μέσον όρο.

Ο Αντεγκμπόγιε ήταν στην δωδεκάδα των Βρετανών και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με μ.ο 2,8 πόντους και 1,3 ασίστ σε 15,3’ συμμετοχής.
Τη σεζόν 2011-12 αγωνίσθηκε στην Κύπρο με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ και την περσινή σεζόν αγωνίσθηκε με τα χρώματα του ΕΘΑ Εγκωμής με την οποία τελείωσε τη χρονιά έχοντας 9,3 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,3 ριμπάουντ μ.ο.

Με την Κυπριακή ομάδα κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου και αναδείχθηκε MVP του τελικού".