Επεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε πορτοφόλι!

Μικρό προβάδισμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ που νίκησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στην κατάμεστη Τούμπα. Ο Δικέφαλος έπεσε από τον... Λευκό Πύργο και βρήκε και πορτοφόλι, καθώς οι Αρκάδες στο δεύτερο ημίχρονο έχασαν 4 κλασικές ευκαιρίες, με τον Ιτάνζ να είναι ο ήρωας της βραδιάς και το δοκάρι να σώζει τους Θεσσαλονικείς.Ο Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 στην ευθεία. Κάτω από την εστία ήταν ο Ιτάντζ,  οι Σίλντενφελντ και Κατσουράνης το δίδυμο των στόπερ, ο Αποστολόπουλος δεξιά τους κι ο Λίνο αριστερά. Στο κέντρο (άξονας) ήταν οι Λάζαρ και Κάτσε, με τον Λόρενς δεξιά και τον Καμαρά αριστερά. Οι Σαλπιγγίδης κι Αθανασιάδης το δίδυμο στην επίθεση.

Ο Τσιώλης από την πλευρά κατέβασε τον Αστέρα με 4-2-3-1 και τον Μπαντή στο τέρμα, αμυντική τετράδα τους Πιπίνη (αριστερά), Τσαμπούρη (δεξιά) και Σανκαρέ, Μπαρτολίνι (στόπερ). Ως αμυντικά χαφ οι Αλβάρες και Ουσέρο με την τριάδα στα χαφ τουςΝαβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος. Μοναδικός προωθημένος ξεκίνησε ο Λέντσε.

Ο Δικέφαλος μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε από νωρίς να κλείσει στα καρέ του τον Αστέρα, ώστε να πετύχει γκολ που θα τον έβαζε οδηγό στην αναμέτρηση. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κάποια σουτ από τον Καμαρά και τον Λόρενς που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ωστόσο εξαργύρωσε την υπεροχή του με γκολ που πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 24', ύστερα από συνδυασμό των Λόρενς και Λαζάρ, με τον Κλάους να σκοράρει με προβολή!

Οι Αρκάδες στον αντίποδα απείλησαν δύο φορές από στημένες φάσεις με τον προωθημένο Σανκαρέ που προσπάθησε ανεπιτυχώς να σκοράρει. Ο Τσιώλης στο 46' έβαλε τον Καλαντζή αντί του Λέντσε στην κορυφή της επίθεσης με τον Αστέρα να γίνεται απειλητικός στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας την ισοφάριση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε άκαρπη υπεροχή...

Ο Αστέρας το κατάφερε στο 64' με τον Ναβάρο. Ο Ισπανός έγινε δέκτης της μπάλας από διώξιμο του Αποστολόπουλου και πλάσαρε εύστοχα τον Ιτάνζ. Αρχικά ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ, νομίζοντας πως έγινε πάσα από τον Καλαντζή με τον παίκτη του Αστέρα να είναι εκτεθειμένος, ωστόσο ύστερα από διαβουλεύσεις ο Μάνταλος έδειξε -ορθά- σέντρα, αφού η μπάλα πήγε στον Ναβάρο από διώξιμο του αμυντικού του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι εκνευρίστηκαν και έχασαν τον προσανατολισμό τους μέσα στο γήπεδο με τον Δώνη να προχωράει σε διπλή αλλαγή βάζοντας τους Κωνσταντινίδη και Ρομπέρ αντί των Αποστολόπουλου και Κάτσε, την ώρα που οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στις κόντρα επιθέσεις ήταν... κίνδυνος-θάνατος!

Μάλιστα, χρειάστηκε 3 φορές ο Ιτάνζ με σωτήριες επεμβάσεις σε κεφαλιά του Ράγιος, σουτ του Ουσέρο και φάουλ του Ναβάρο, προκειμένου να κρατήσει το 1-1 και να μην έχουμε... εμφράγματα στην κατάμεστη Τούμπα, ενώ στο 89' ο Καλαντζής έχασε κι άλλη ευκαιρία πλασάροντας άουτ.

Αφού γλίτωσε σε αυτές τις περιπτώσεις ο Δικέφαλος στο 89' λυτρώθηκε με γκολ του Σαλπιγγίδη, ύστερα από ασυνεννοησία των Σανκαρέ και Μπαντή, σε σέντρα του Κωνσταντινίδη, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη που έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Σάλπι με το στήθος την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας ήταν άτυχος και στις καθυστερήσεις καθώς ο Σανκαρέ στο 95' έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε στο δεξί δοκάρι του Ιτάνζ, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει έστω κι έτσι το μικρό προβαδισμα ενόψει του επαναληπτικού της Τρίπολης.