Επιστροφή και νίκη για τον Ντελ Πότρο

Με νίκη επέστρεψε στους αγώνες ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον άφησε εκτός του Roland Garros.Στο βροχερό Λονδίνο και μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι ο Ντελ Πότρο κατάφερε να νικήσει τον Ξαβιέ Μαλίς στα πλαίσια του Queen's Club που διεξάγεται στην βρετανική πρωτεύουσα. 
Ο βέλγος, Ξαβιέ Μαλίς, δυσκόλεψε αρκετά τον Ντελ Πότρο που επικράτησε τελικά με 2-1 σετ (7-6, 1-6, 7-5) του αντιπάλου του. Προηγούμενη εμφάνιση του αργεντινού στο γρασίδι ήταν στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όταν και νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση μεταξύ Νιέμινεν-Έβανς. 
Ο αγώνας μεταξύ Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Λέιτον Χιούιτ μεταφέρθηκε για την Τετάρτη (12/06) λόγω της βροχής που επικρατούσε στο Λονδίνο. Ο Μπενουάρ Περ ηττήθηκε από τον Ντένις Κούντλα με 2-0 σετ (6-3, 6-4). Ο Αντι Μάρει θα έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τον Νίκολας Μαχού για την περσινή του ήττα στο 2ο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά καθώς ο γάλλος κέρδισε με 6-3, 6-2 τον Ράιαν Γουίλιαμς και θα βρεθεί με τον Βρετανό τενίστα στη φάση των "32".