ΕΠΟ: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης της ΕΠΟ από τις ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς.Οι δύο Ενώσεις ζητούν να κηρυχθεί ως έκπτωτη η παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Μάρτυρας των δύο ενώσεων ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος είναι μεταξύ των ανθρώπων που προτείνονται για την προσωρινή διοίκηση, ενώ υπέρ της ΕΠΟ τάχθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης, ενώ οι ΠΑΕ Ατρόμητος και ΠΑΟΚ δεν πήγαν τελικά να καταθέσουν.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης στάθηκε κυρίως στην κατάθεσή του στην πρόσληψη συγγενούς του Γιώργου Σαρρή στην ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως "Το καταστατικό απαγορεύει να γίνει πρόσληψη τετάρτου βαθμού συγγένειας. Ήθελε μείωση η ΕΠΟ και όχι προσλήψεις".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συγχώνευση της Football League 2 με την Δ’ Εθνική, αναφέροντας: «Είναι παράνομη η συγχώνευση των δύο κατηγοριών, καθώς το καταστατικό τροποποιήθηκε στις 13/2 ενώ έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι. Πολλές ομάδες υφίσταται μεγάλη ζημιά. Ζημιά θα υποστούν και οι ομάδες που ανέβηκαν από την Δ’ Εθνική».

Για το «μνημόνιο» στο ποδόσφαιρο και τη σύμβαση με το «Travel Plan» είπε: «Η συμφωνία με το μνημόνιο θεωρώ ότι ήταν σωστή, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε μέσα στην σεζόν. Απαγορεύεται. Ακόμα, ο πρόεδρος υπέγραψε μόνος του νέα σύμβαση με το Travel Plan, ενώ μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ λέει ότι υπεγράφη η σύμβαση χωρίς να έχει γίνει συζήτηση. Τέλος, ο Παυσανίας Παπανικολάου δεν έχει πτυχίο».

Την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος υποστήριξε: «Η νομική υπηρεσία έδωσε το ΟΚ για την πρόσληψη. Άρα είναι νόμιμη. Δεν ξέρω τι λέει το καταστατικό. Ότι πει η νομική υπηρεσία είναι νόμιμο. Ο Παυσανίας Παπανικολάου έχει πτυχίο. Είχαμε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ να προχωρήσει τη σύμβαση με το «Travel Plan».

Παράλληλα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης υποστήριξε πως δεν υφίσταται πρόβλημα με την FIFA και την UΕFA, ενώ οι δικηγόροι των δύο Ενώσεων ζήτησαν να προσκομιστούν τα ερωτήματα που έθεσε η ΕΠΟ προς τις δύο Ομοσπονδίες για να λάβει την συγκεκριμένη απάντηση. Από την πλευρά τους, οι νομικοί της ΕΠΟ απάντησαν πως δεν τα έχουν μαζί τους, αλλά μπορούν να τα προσκομίσουν.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι η απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.