Εριξε... ντόρτια ο Πανθρακικός!

Με σκόρερ τους Καθάριο, Κατσικοκέρη, Τζάνη και Ιγκόρ, ο Πανθρακικός επικράτησε με 4-0 της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στο ΔΑΚ Κομοτηνής σε φιλικό παιχνίδι.Ο φιλικός χαρακτήρας της αναμέτρησης έδινε στον Άκη Μάντζιο την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς αναπληρωματικούς. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Σέρεμετ, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν, από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Σκλιοπίδης, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς και Χρήστου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρομέου και Καθάριος, με τον Πόποβιτς να κινείται πιο μπροστά τους, τον Μπαϊκαρά αριστερά και τους Ζεκίνια και Κατσικοκέρη να εναλλάσσονται στα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της φιλοξενούμενης Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, Αλεξάνταρ Στάνκοφ, παρέταξε την ομάδα του με τους Γκοσποντίνοφ, Τοντόροφ, Φεραρέσο, Γκεοργκίεφ, Κρατσόνοφ, Παουλίνιο, Εντιαγιέ, Λαζάροφ, Γιακίμοφ, Γκάμπριελ και Καμπούροφ.

Διάθεση να αρπάξουν από τα «μαλλιά» την ευκαιρία που τους έδωσε ο Άκης Μάντζιος και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, έδειξαν από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες που πήραν φανέλα βασικού στο φιλικό με τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, με τον Πανθρακικό να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα και να παίζει στο μισό γήπεδο τη βουλγαρική ομάδα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 5’, με τον Μπαϊκαρά να κάνει τη σέντρα και τον Καθάριο να σουτάρει άουτ. Ο Πανθρακικός συνέχισε να πιέσει και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ζεκίνια κινήθηκε από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα, ο Κατσικοκέρης άφησε την μπάλα να περάσει και ο Καθάριος με υπέροχο πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Γκοσποντίνοφ, σημειώνοντας έτσι το 1-0.

Στο 25’ ήταν η σειρά του πολύ δραστήριου Ζεκίνια να απειλήσει τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, με τον Πορτογάλο όμως να στέλνει την μπάλα άουτ με το σουτ που επιχείρησε.  Μια μεγάλη ευκαιρία προήλθε λίγο αργότερα και από ένα άλλο μακρινό σουτ, αυτή τη φορά του Πόποβιτς, που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 28’ η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ είχε τη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Λαζάροφ εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια αριστερά, οι αμυντικοί του Πανθρακικού δεν απομάκρυναν, ο Σέρεμετ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της ομάδας.

Ο Πανθρακικός συνέχισε να πιέζει και να φτάνει απειλητικά στην αντίπαλη εστία και στο 38ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Κατσικοκέρης έκανε ένα πολύ ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γκοσποντίνοφ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0, που ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, προϊόντος του χρόνου, ενώ στο 56’ ο Άκης Μάντζιος έκανε μαζεμένες 7 αλλαγές. Αντικατέστησε τους Παπαγεωργίου, Ρομέου, Καθάριο, Πόποβιτς, Ζεκίνια και Κατσικοκέρη, βάζοντας στις θέσεις τους τους Ζος, Τζάνη, Τριανταφύλλου, Λαδάκη, Κάσες, Χασομέρη, Ιγκόρ Ντε Σόουζα.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στην επανάληψη καταγράφηκε στο 73’, με τον Ιγκόρ Ντε Σόουζα να επιχειρεί ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Γκοσποντίνοφ. Στο 81’ ο Τριανταφύλλου, αυτή τη φορά, δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Ο Πανθρακικός διπλασίασε τα τέρματά του στο 82’, με μία από τις αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου. Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Τζάνης, με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή, νίκησε τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και πέτυχε το 3-0. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα τροφοδοτήθηκε επίσης μέσα στην περιοχή, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα, με τον Πανθρακικό να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ως ένα καλό τεστ αυτό το φιλικό παιχνίδι και να δείχνει καλή εικόνα ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ και κάποιοι παίκτες όπως ο Καθάριος, ο Ζεκίνια και ο Κατσικοκέρης, που μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, απέδειξαν ότι είναι ικανοί να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στη διάρκεια της χρονιάς.