Ζανέτι: Νικητής ο Μουρίνιο, Ταρντέλι ο χειρότερος

Ο Χαβιέρ Ζανέτι μίλησε για τους προπονητές της Ίντερ την τελευταία 20ετία μέσω της αυτοβιογραφίας του, βγάζοντας το καπέλο στον Ζοζέ Μουρίνιο. Τι είπε για Μαντσίνι, Λίπι, Κούπερ, Ματσάρι αλλά και ποιος είναι ο χειρότερος με τον οποίο συνεργάστηκε.
Ο Αργεντίνος θρύλος της Ίντερ παρουσίασε την αυτοβιογραφία του με τίτλο "Giocare da uomo" μέσω συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό TG1 και εκεί βρήκε την ευκαιρία να καταθέσει τις κρίσεις του για τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στους "νερατζούρι" εδώ και δύο δεκαετίες.
"Είναι ατελείωτη η αγάπη με την Ίντερ. Δεν θα σταματήσω ποτέ να ευχαριστώ την οικογένεια Μοράτι και τους οπαδούς για όλη την αγάπη που μου έδειξαν από την πρώτη ημέρα.
Η Ίντερ είναι η άλλη μου οικογένεια που αγαπώ πραγματικά", τόνισε ο Ζανέτι, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον καθένα προπονητή ξεχωριστά. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι: "Ήταν ο κόουτς με τον οποίο ξεκινήσαμε μία νέα εποχή και έκανε σπουδαία δουλειά".
Για τον Μαρτσέλο Λίπι: "Του έδωσαν ό,τι χρειαζόταν για να φτιάξει μία σπουδαία ομάδα, δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν ήταν μόνο δικιά του η ευθύνη, η χρονιά εξελίχτηκε πάντως αρκετά περίπλοκη. Ενοχλήθηκα από τη δήλωσή του πως ήθελε να χτυπήσει τους παίκτες στα οπίσθια. Δεν νομίζω ότι ήταν σωστός τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στην ομάδα. Λάθη γίνονται, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διδάξεις σε ανθρώπους τι είναι αυτό που γίνεται λάθος".
Για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: "Ήμουν πολύ στενοχωρημένος με τον τρόπο που ήρθε το τέλος του στην Ίντερ. Ήταν ένα αξιόπιστο και ικανό άτομο που δυστυχώς πλήρωσε την απώλεια του πρωταθλήματος στις 5 Μάη του 2002".
Για τον Μάρκο Ταρντέλι: "Ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν για αυτόν. Χάσαμε 6-0 το ντέρμπι με τη Μίλαν και κάτι έσπασε εκείνη την ημέρα... Δεν ξέρω αν πραγματικά ήταν ο χειρότερος, ήταν όμως ο τεχνικός που συμπαθούσα λιγότερο".
Για τον Ζοζέ Μουρίνιο: "Ήταν νικητής που νοιαζόταν για την παραμικρή λεπτομέρεια και τα δύο του χρόνια θα μείνουν για πάντα στις καρδιές των οπαδών της Ίντερ".
Για τον Βάλτερ Ματσάρι: "Ο Ματσάρι μοιάζει λίγο στον Κούπερ για την αφοσίωση και τη δουλειά αλλά και το πώς ζει τα παιχνίδια".