Ζεσταίνουν τις μηχανές...

Στην τελική ευθεία για τους προκριματικούς αγώνες της Ελλάδας στη σχολική Formula 1 μπαίνει η Ground Force Project. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, ομάδα των μαθητών του Λυκείου Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι, καλείται να υπερασπισθεί τον τίτλο της την Τρίτη 23 Απριλίου στον αγώνα που θα γίνει στο ξενοδοχείο Intercontinental. Η νικήτρια θα εξασφαλίσει και τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της σχολικής F1.

Η περυσινή επιτυχία της GFP στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Άμπου Ντάμπι (ένατος καλύτερος χρόνος, βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και πρώτο βραβείο για την καλύτερη χρήση των social media) άνοιξε το δρόμο για περισσότερες συμμετοχές στο φετεινό προκριματικό της Ελλάδας και τα παιδιά από το Περιστέρι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρότερο ανταγωνισμό.

Στην προετοιμασία τους για τον αγώνα της 23ης Απριλίου οι μαθητές της GFP έχουν την υποστήριξη πλήθους χορηγών, ανάμεσά τους χορηγός επικοινωνίας και το sport.gr. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, έκαναν ένα διάλειμμα από μαθήματα και προπονήσεις για να φροντίσουν το κάρμα τους! Επισκέφθηκαν τα γραφεία της Unicef και έδειξαν έτσι την υποστήριξή τους στο έργο της και την αλληλεγγύη τους στα παιδιά του κόσμου.

Η σχολική F1 είναι ένας διεθνής μαθητικός διαγωνισμός, όπου οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μοντέλα αγωνιστικών αυτοκινήτων της F1, οργανώνουν την "εργοστασιακή" τους ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στα οικονομικά της, και βέβαια μετέχουν σε Γκραν Πρι με τα μονοθέσια - μινιατούρες, που φτάνουν ταχύτητες μέχρι και 80 χλμ / ώρα.

Το site της Ground Force Project: click

Η σελίδα της Ground Force Project στο Facebook: click