Ζοτς: Δεν υπάρχουν φαβορί στο Top 16

Με αφορμή την έναρξη του Top 16 της Euroleague, ο σέρβος προπονητής της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόνισε ότι σε αυτή την φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχουν φαβορί, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην απουσία του από τους πάγκους, στην ζωή στην Πόλη, αλλά και στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς στο τουρκικό κανάλι NTV:
"Δεν μου έλειψε και τόσο πολύ το μπάσκετ... Τώρα ωστόσο, νιώθω ευτυχής. Αγαπώ αυτό το σπορ και είμαι χαρούμενος που δουλεύω με τους παίκτες μου.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο ένιωσα να έχω κίνητρο", είπε αρχικά ο Ομπράντοβιτς για το διάστημα που έμεινε μακριά από τους πάγκους.

Για τις διαφορές που έχει η Κωνσταντινούπολη από την Αθήνα, τόνισε: "Ηταν πολύ εύκολο για εμένα να προσαρμοστώ.

Ζούσα στην ίδια πόλη για 13 χρόνια και αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, η ζωή μου γενικά είναι πάνω κάτω η ίδια.

Ξυπνάω, πηγαίνω για προπόνηση, μετά βλέπω βίντεο και προσπαθώ να προετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο ματς. Δεν μένει δηλαδή, και πολύς ελεύθερος χρόνος".

Για τους λόγους που είπε το "ναι" στη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ υπογράμμισε: "Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει εκατομμύρια φιλάθλους, στους οποίους θέλει να προσφέρει κάτι καλό.

Θέλει να έχει επιτυχία στην Τουρκία, αλλά και στη Ευρωλίγκα. Το κλαμπ συγκροτείται με ανθρώπους που έχουν τεράστιο κίνητρο και αυτό ήταν που μου άρεσε περισσότερο από όλα".

Για το Top 16 σχολίασε: "Στην παρούσα φάση είμαστε στο Τop 16, στο οποίο φτάσαμε ως πρώτοι στον όμιλο μας, και ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει παίξει ποτέ σε Final 4, οπότε αυτό στο μυαλό μου είναι ο υπέρτατο κίνητρο που θα έχουμε. Εχω δουλέψει σε πολύ μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά η Φενέρ μου έδωσε ένα εξαιρετικό κίνητρο:

Να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε την πρώτη πρόκριση σε Final 4. Θα συναντήσουμε νέους αντιπάλους, στους οποίους πρέπει να δείξουμε τι ομάδα έχουμε. Ο όμιλος μας είναι δύσκολος, αλλά δεν μπορούμε να καθίσουμε και να κλάψουμε.

Εχω αφιερώσει τον εαυτό μου στο μπάσκετ και ελπίζω το μπάσκετ (ο τρόπος που παίζει η ομάδα)... να συμφωνεί μαζί μου. Πάντα λέω τα ίδια, αλλά δεν έχω βαρεθεί τον εαυτό μου.

Να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα μας ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός. Το Top 16 έχει πολλά παιχνίδια και δεν υπάρχουν φαβορί. Στην Ευρωλίγκα παίζεις με τις καλύτερες ομάδες και έχεις τη δυνατότητα να "πληγώσεις" το πρεστίζ τους.

Οι φαν έχουν την ευκαιρία να δουν μεγάλα παιχνίδια και να μας στηρίξουν, καθώς βλέπουν πως κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας".

Για το νέο σύστημα του Τop 16 είπε: "Είναι καλύτερο για όλους, η Ευρωλίγκα ήλθε λίγο πιο κοντά με το ΝΒΑ".

Για τους νεαρούς τούρκους και τους παίκτες που έχει στη διάθεση του, είπε: "Ολοι αξίζουν τα λεπτά συμμετοχής που τους δίνω. Αν σύγκρινα τον ΜακΚάλεμπ με παίκτη του ΝΒΑ, θα προτιμούσα τον Ρατζόν Ρόντο.

Μπορεί να κάνει πολλά για την ομάδα, ενώ ο Εμίρ είναι ο quarterback μας. Εν πάση περιπτώσει, όλοι λένε πως παίζουμε καλά. Εγώ λέω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα".

Τέλος αναφέρθηκε και στην εθνική Τουρκίας λέγοντας: "Και όταν δούλευα στην Ελλάδα κυκλοφορούσε αντίστοιχη φήμη για την ελληνική ομάδα.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει η Φενέρμπαχτσε επιτυχημένη".