Ηλιάδης: Αυτή θα είναι η πρώτη μου κίνηση εάν εκλεγώ πρόεδρος

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Αρη, Δημήτρης Ηλιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε σε ποιες κινήσεις θα προβεί, εφόσον εκλεγεί από τον κόσμο των κιτρίνων, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα ψηλά...Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ηλιάδης στον Arena FM:

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος, ο κόσμος έχει καταλάβει τι μέλλει γενέσθαι. Πιστεύω ότι θα ψηφίσει μαζικά και θα κρίνει τις τύχες του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια. Το ψηφοδέλτιο το οποίο ηγούμαι, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι του αντιπάλου κ.Σκόρδα. Μία διοίκηση που μπορεί να τρέξει το άρθρο 99, να κάνει σωστά τους διαχειρισμούς μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στον σύλλογο μας. Πρωταρχικός στόχος μας να τελειώσουν οι διακανονισμοί με το δημόσιο και τους ποδοσφαιριστές για να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις σε υγιή βάση. Χρειάζεται φρέσκο χρήμα, ενίσχυση οικονομική από το διοικητικό συμβούλιο και να προσελκύσουμε περισσότερες χορηγίες για να ανταπεξέλθει πιο εύκολα ο σύλλογος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Όλες οι χορηγίες είναι υπαρκτές, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει με όλους, όμως πιστεύω πρώτα στα κεφάλαια που μπορούμε να διαθέσουμε και θεωρώ ότι θα γίνει πράξη»
Για το προηγούμενη θητεία του στον Άρη: «Έφυγα από τον Άρη το 1993. Υπήρχε μια παρεξήγηση με τον κ.Δασυγένη τότε, ωστόσο όλα είναι καλά έκανα μια συνάντηση μαζί του πρόσφατα. Έγιναν πολλές συναντήσεις και με άλλους παράγοντες. Το γήπεδο τότε ήταν χωράφι προηγουμένως. Τα χρήματα για το γήπεδο πιστώθηκαν στο ταμείο του ΑΣ Άρης, τελειώσε το έργο, ουδέν μεμπτό όμως η λασπολογία που συνδέθηκε με το όνομα μου τότε, αφορούσε διάφορα συμφέροντα».

Για τις μαζικές εγγραφές στη Κ.Μ.Α.: «Με χαρά ενημερώθηκα για τη μαζικότητα των Αριανών. Οι Αρειανοί ξέρουν το καλό της ομάδας κι αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν το επάγγελμα Άρης όπως αποδεικνύεται, τότε θα πρέπει να τους βάλουν στο χρονοντούλαπο. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια ήταν στο χείλος του γκρεμού. Το πόρισμα της «NEXIA»έχει καθυστερήσει αρκετά, όμως Θα αποδώσει ευθύνες από το 2004-12. Αν σκοπεύω να γίνω πρόεδρος, για να γίνω δεν με ενδιαφέρει. Ο κόσμος γνωρίζει πόσο κρίσιμες είναι οι εκλογές. Πιστεύω ότι θα ψηφίσουν μαζικά. Δεν γίνεται η νέα διοίκηση να βασίζεται σε 500 ψήφους».

Εφόσον εκλεγεί η πρώτη κίνηση: «Να είμαστε σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Ο Άρης πρέπει να είναι παντού. Να αλλάξει η ροή της ομάδος, της διοίκησης και να υπάρχει σεβασμός και αξιοπρέπεια. Σε ένα δίμηνο πρέπει να κλείσουμε διακανονισμούς, συμφωνίες, θα πρέπει να οργανώσουμε καλά το αγωνιστικό, για να μην τραβήξουμε ότι πέρσι. Έγιναν πολλές συζητήσεις, κατά 90 % είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τι γίνεται στον Άρη, μέσα στον Ιούνιο θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Έχω κάνει συζητήσεις με κάποιους προπονητές και θα καταλήξω σε μια καλΉ λύση για τον Άρη. Η διοίκηση υπάρχει για να διοικεί τα σωματεία, δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη για τη στελέχωση του αγωνιστικού».
Για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποιος επενδυτής: «Θα παλέψω για μία ομάδα δυνατή που θα κάνει περήφανους τους Αρειανούς, όμως θα είμαι πρόθυμος να παραδώσω τα κλειδιά σε κάποιον επενδυτή που θα είναι πανίσχυρος, για να αλλάξει την ιστορία του Άρη. Την ίδια στιγμή φεύγω. Αν εμφανιστεί ένας τέτοιος επενδυτής είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε επαφή κάποιον επενδυτή, όμως η Κ.Μ.Α. έχει τον πρώτο λόγο για το που θα δοθεί η ΠΑΕ. Έχουμε ένα δίμηνο να δουλέψουμε σκληρά κι αφού κλείσει το 99 να μετοχοποιήσουμε τα χρήματα. Οι περισσότεροι από τους χορηγούς είναι προσωπικοί φίλοι κι όταν άκουσαν ότι θέλω να ασχοληθώ. έγιναν πολλές φιλικές συναντήσεις. Δεν είναι μόνο αυτοί, υπάρχουν κι άλλοι. Προσωπικά, γνωρίζω ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, όμως τώρα ο Άρης δεν είναι έτοιμος να δεχτεί προσφορά. Πάντα είναι ελκυστικός, όμως για να ασχοληθείς πρέπει είτε να είσαι οπαδός του Άρη είτε επενδυτής. Ο Άρης έχει όλα αυτά τα ανοίγματα και είναι δύσκολο να προσελκύσει επενδυτή. Ο κάθε επενδυτής είναι καλοδεχούμενος οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε υποχρεωμένοι να νοικοκυρέψουμε τον σύλλογο και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποιον επενδυτή»

Για τις ακαδημίες: «Αυτό είναι το στοίχημα του Άρη. Πρέπει να αναπτυχθούν τεχνοκρατικά, αξιοκρατικά με πλάνο, ώστε γρήγορα η ομάδα να κάνει παραγωγή παικτών. Ο Άρης πρέπει να βασιστεί στις ακαδημίες στα επόμενα χρόνια. Αυτά τα παιδιά που έπαιξαν τη περσινή χρονιά προέρχονται από τις ακαδημίες, αν δεν υπήρχε η συγκυρία αυτή δύσκολα θα έπαιζαν στη πρώτη ομάδα. Κάθε χρόνο έρχονταν καραβιές παικτών στον Άρη και δεν μπορούσαν να προωθηθούν».

Για τους συνδέσμους: «Ο «Super 3» είπε πολλές αλήθειες. Δεν θεωρώ ότι είναι καθαρή η στήριξη σε μένα, είπε όμως αλήθειες. Δεν νομίζω ότι η διοίκηση πρέπει να στηρίζεται στους συνδέσμους. η ομάδα χρειάζεται τους οργανωμένους οπαδούς. Ο Άρης έχει τους καλύτερους οπαδούς, με αυτό τον κόσμο ο Άρης δεν έχει φοβηθεί τίποτα. Θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Τον θέλουμε κοντά, αλλά είναι θέματα που θα ξεπεραστούν μετά τις εκλογές».

Για τα βοηθητικά γήπεδα: «Τα βοηθητικά του νέου Ρυσίου θα ονομαστούν σε «Δασυγένειο» αθλητικό κέντρο. Τους θέλω όλους κοντά, οι παλαιοί παράγοντες είναι έτοιμοι να επανέλθουν στην ομάδα. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει η ομάδα».

Για τον κ.Σκόρδα: «Δεν τον γνωρίζω καλά προσωπικά. Παρακολουθώ τελευταία βλέπω ότι οι κινήσεις του δεν δίνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Διοικητικά ο κ.Σκόρδας έχει έναν υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, έχει φύγει με 10 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Τα θετικά δεν είναι υπεράνω αυτού. Εγώ, υπόσχομαι ότι το χρέος του Άρη πρέπει να μειώνεται και όχι να αυξάνεται. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απολύτωςοικονομική εξυγίανση την επόμενη τριετία. Ο Άρης τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει πουθενά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή δουλειά».

Για τη σχέση με τη Κ.Μ.Α.: «Είναι ο στυλοβάτης της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η σχέση πρέπει να είναι άψογη, συνεργάσιμη. Έγινε και μία πρόταση να γίνει επανεκκίνηση και στη Κ.Μ.Α. και στη ΠΑΕ Άρης. Όλα θα αξιολογηθούν από το μηδέν και θα προχωρήσουμε με αξιοκρατία και με το καλύτερο δυνατόν για την ομάδα. Αν υπάρχει θετική σκέψη από τον κ.Σκόρδα, τον θέλω κοντά. Αν σκεφτεί κάτι καλό κι αν κρίνουμε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα θα βοηθήσουμε. Τα πάντα βγαίνουν μέσα από τη σύνθεση. Γιατί όχι και συναίνεση; Έχω ακούσει κάποια γεγονότα για τους βετεράνους του Άρη, κι αυτοί είναι ένα μέρος της ιστορίας. Τους θέλουμε κι αυτούς κοντά».

Για τα 100 χρόνια Άρης και για το διοικητικό μέλλον : «Είναι τιμή στη διοίκηση που θα προκύψει να γιορτάσει τα γενέθλια του συλλόγου με τον καλύτερο τρόπο. Πέρα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Άρης, πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατόν με πρώτη σκέψη να γίνει ένα φιλικό με τη Ντόρντμουντ. Έχω κάνει διοίκηση, ξέρω πώς να διοικήσουμε τον σύλλογο αλλά παντρεύοντας τεχνοκρατικές αντιλήψεις νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Επέλεξα νέους συνεργάτες, επιχειρηματίες που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν. Η επιλογή μου ήταν σε άφθαρτα πρόσωπα. Ο «Άρης Εμπορική» είναι μια υπερχρεωμένη επιχείρηση κι αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Το μάρκετινγκ είναι πρωταρχικό μέλημα για να αναπτυχθεί. Όλοι οι σύλλογοι αναπτύσσουν το μάρκετινγκ με έσοδα, που βοηθούν την ανάπτυξη του συλλόγου. Είναι ένα στοίχημα για να αλλάξει η ιστορία του συλλόγου. Η ενασχόληση μου ξεκίνησε από πάθος, με παρότρυνση κάποιων επιφανών Αρειανών φίλων. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το βγάλεις εύκολα. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι αρένα για να λύνουμε τις διαφορές μεταξύ μας. Πρέπει ο κόσμος του Άρη να κατέβει να ψηφίσει. Διακυβεύονται πολλά για την ιστορία του συλλόγου».