Ηταν και πάλι... Καλλονή

Δεύτερη νίκή στο πρωτάθλημα για την ΑΕΛ Καλλονής και μάλιστα συνεχόμενη, καθώς μετά τον Αρη κατάφερε να επικρατήσει και του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1-0 στο ΟΑΚΑ. Καλύτεροι οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες όσο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, και μόνο όταν οπισθοχώρησαν κατάφερε ο ΠΑΣ να γίνει απειλητικός. Κορυφαίοι για τους τυπικά γηπεδούχους οι Μανούσος, Γκαρσία και Λεοζίνιο με τον τελευταίο να είναι ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο η Καλλονή είχε την υπεροχή, με τον ΠΑΣ να δυσκολεύεται να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σιδεράκη. Ηδη μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Λέσβου είχε προλάβει να απειλήσει τρεις φορές την εστία του Βελλίδη, όμως οι Καζάκης, Λεάντρο και Μανούσος δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Μέχρι το πρώτο μισάωρο του αγώνα το παιχνίδι περιορίστηκε στο κέντρο χωρίς να δημιουργούνται σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 31' η Καλλονή έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος με το Μανούσο να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας του ΠΑΣ, όμως το σουτ του να τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Ο Ελληνας επιθετικός θα έχανε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στο 38', αφού ύστερα από έξοχο 1-2 με τον Γκαρσία, έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 0-0, με τον ΠΑΣ να είναι νευρικός στο παιχνίδι του και την Καλλονή να κερδίζει της εντυπώσεις με την εμφάνισή της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα από τη Λέσβο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, και τελικά κατάφερε στο 54' να ανοίξει το σκορ. Το γκολ της Καλλονής πέτυχε ο Βραζιλιάνος Λεοζίνιο, ο οποίος βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ωραίο αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη.

Μετά την επίτευξη του γκολ η Καλλονή οπισθοχώρησε δίνοντας μέτρα στον ΠΑΣ ο οποίος άρχισε να ανεβαίνει στο παιχνίδι. Στο 72' ο Λίλα έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ καθώς βρέθηκε μόνος του από πλάγια θέση με το Σιδεράκη, το πλασέ που επιχείρησε όμως πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση κλείνοντας την Καλλονή στο 1/4 του γηπέδου, όμως πέραν κάποιων προσπαθειών των Γιάκου και Τσάβες, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την Καλλονή να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Στέφανου Μαντάκη.

(ΑΕΛ Καλλονής): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία (Σιλιγαρδάκης 66'), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκαρσία (Βλαστέλλης 89'), Μανούσος, Καζάκης (Γκάσιτς 74')
(ΠΑΣ Γιάννινα): Βελλίδης, Ντάσιος (Στρούνα 66'), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (Βισέντο 76'), Λίλα, Κοροβέσης (Γιάκος 57'), Βίλα, Τσάβες, Ιλιτς