Ηττα - αποκλεισμός για την ΑΕΚ

Τον αποκλεισμό από την συνέχεια του EHF Cup γνώρισε η ΑΕΚ, χάνοντας έναν από τους στόχους της σεζόν που ήταν τουλάχιστον η είσοδος στους ομίλους της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ έχασε και στο δεύτερο ματς στην Σουηδία από την Λούγκι με 25-23 και δεν κατάφερε να ανατρέψει την ήττα με 24-22 στην Αθήνα. Η ΑΕΚ αν και μπήκε δυνατά στοπ παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, στη συνέχεια δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 6-1 με τους Σουηδούς να προηγούνται με 7-5 και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +4 (11-7), ενώ σε αυτό το διάστημα ο Γιάννης Αρβανίτης είδε τον Δημήτρη Καφφάτο να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο γόνατο.

Με γκολ των Γιαννόπουλου, Γεωργιάδη και Μπακαούκα με πέναλτι οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν και να βρεθούν στο ημίχρονο πίσω με ένα τέρμα (11-10). Μεγάλη "μάχη" έγινε στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να παίρνει μετά από ώρα ... κεφάλι στο σκορ με 17-16 στο 40' και από εκείνο το σημείο και μετά τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 47'. Σε εκείνο το σημείο οι Σουηδοί εκμεταλλεύτηκαν λανθασμένες επιθετικές επιλογές των παικτών της Ένωσης και βρήκαν την ευκαιρία να αποσπαστούν με δύο τέρματα διαφορά.

Με γκολ των Σανίκη και Αλβανού η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 54:30 και μπορούσε να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση. Ωστόσο ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σανίκης (για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα στους Ελβετούς διαιτητές) στο 55:30 έδωσε το δικαίωμα στον Ερνστσον να κάνει το 23-22 μειώνοντας τα περιθώρια πρόκρισης για τους «κιτρινόμαυρους». Η Λούγκι σημείωσε άλλα δύο τέρματα και έφτασε στο 25-22 «καθαρίζοντας» την νίκη και παράλληλα την πρόκριση. Τραυματίας αποχώρησε και ο Καρυπίδης.

ΛΟΥΓΚΙ- ΑΕΚ 25-23
Λούγκι (Αχνερ): Κρίστενσεν, Βίκμαν 1, Λάιγιονμποργκ, Στρίντσμπεργκ, Ερνστσον 6, Τίνγκσβαλ 2, Σιόλιν 3, Χάμπεργκ 4, Μιλόσεβιτς, Λάρσον, Γέπσον 1, Σκαρέμο, Χίπε 2, Γιέρμενιρ, Ροθ, Γίλντενμπακ 5
ΑΕΚ (Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 2, Γιαννόπουλος 2, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 1, Νικολαΐδης, Τσακνής, Σανίκης 1, Αλβανός 4, Καρυπίδης 4, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ
Διαιτητές: Βις – Ζόβα (Ελβετία) Δίλεπτα: 2-5 Πέναλτι: 6/6 – 2/3