Ηττα και εκτός Champions League η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 25-21 από τη Ντιναμό Μινσκ στα προκριματικά του Champions League. Η Ένωση θα διεκδικήσει την Κυριακή (1/9, 16.30) τη συμμετοχή στο EHF Cup.
Σχεδόν για πενήντα λεπτά η ΑΕΚ προηγούνταν στο σκορ της Ντιναμό Μινσκ στο α' προκριματικό γκρουπ του Champions League. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ένωση υπέκυψε και γνώρισε την ήττα με 25-21 από τους Λευκορώσους.
Η ήττα σηματοδότησε τον αποκλεισμό της από τον αυριανό τελικό (1/9) στο Πρεσόφ της Σλοβακίας, ο νικητής του οποίου θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League.
Η νταμπλούχος στη χώρα μας θα διεκδικήσει πλέον τη συμμετοχή στο EHF Cup με αντίπαλο τον ηττημένο του ζευγαριού ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ταρτάν και την τουρκική Μπεσικτάς.
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη προηγήθηκε στο ημίχρονο με 13-11 με γκολ του Σάββα Καρυπίδη στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η διαφορά έφτασε στα τέσσερα γκολ (16-12) στο τέταρτο δεκάλεπτο.
Με σερί 3-0 η Ντιναμό ισοφάρισε σε 17-17 με τον αγώνα να ξεκινάει από την αρχή. Πέντε λεπτά πριν από το φινάλε η ομάδα από το Μινσκ εξασφάλισε διαφορά τριών τερμάτων (23-20). Παρά το γεγονός πως ο Καρυπίδης μείωσε τη διαφορά στα δύο γκολ (23-21) λιγότερο από τρία λεπτά πριν από την εκπνοή της αναμέτρησης οι Λευκορώσοι πέτυχαν γκολ και τελείωσαν την υπόθεση-πρόκριση.
Η ΑΕΚ που είχε τη συμπαράσταση δεκάδων φιλάθλων της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διεκδικούσε τη συμμετοχή της στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος.