Ηττα 2-1 του Ολυμπιακού στο Μεστάγια

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από τη Βαλένθια στο Μεστάγια, πληρώνοντας δύο λάθη της άμυνάς του στο πρώτο ημίχρονο. Καλή η επιθετική παρουσία των πρωταθλητών Ελλάδας, στο τελευταίο τους φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δοκάρι είχαν οι ισπανοί στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο τέλος η ομάδα του Μίτσελ -που διαπίστωσε ότι υπάρχει βάθος στον πάγκο- απείλησε με την ισοφάριση.Το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου λέει τη μισή αλήθεια... Οτι δηλαδή η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν προβληματική. Τόσο προβληματική, που αποδεικνύεται με τον παιδικό τρόπο που δέχθηκε τα δύο γκολ στην αρχη (5' Μπανέγα) και στο τέλος (41' Πόστιγκα) του 45λεπτου, αλλά και με το δικαίωμα που έδωσε στους αντιπάλους του να πατήσουν πολλές φορές στην περιοχή του στα πρώτα 20 λεπτά.

Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι τον αδικεί το μηδέν στην επίθεση. Κι αυτό, γιατί έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να παραβιάσει την εστία του Ντιέγκο Αλβες. Στο 6' με κεφαλιά του Μήτρογλου, στο 19' με τον Κάμπελ και στο 39' με τον Τσόρι.

Με τον Βάις να είναι εκτός ρυθμού, τον Ντομίνγκεζ να μη συμμετέχει στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά να ανεβάζει την απόδοσή του μετά το 20λεπτο, ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε επιθετικά κυρίως στην έκρηξη του Κάμπελ από δεξιά και στα ρήγματα που δημιουργούσε στην άμυνα των ισπανών ο Μήτρογλου με την κίνησή του.

Ρήγματα, όμως, είχε να αντιμετωπίσει και στη δική του άμυνα -κυρίως από την πλευρά του Χολέμπας- από μια ομάδα, που είχε εξαιρετική κυκλοφορία και αναπτυσσόταν ταχύτατα από τις πτέρυγες.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτό λόγω των 14 αλλαγών που έκαναν οι δύο ομάδες (10 η Βαλένθια και 4 ο Ολυμπιακός). Η Βαλένθια είχε την υπεροχή, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν να βρουν τον Μήτρογλου στην επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 60' ο Μίτσελ έβαλε στο παιχνίδι τους Σαβιόλα (αντί του Μήτρογλου) και Μασάντο (αντί του Μανιάτη) και δύο λεπτά αργότερα η ισπανική ομάδα άγγιξε το 3-0, όταν ο Ζόνας προς ανακούφιση όλων "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Απείλησαν με τον Φετφατζίδη, μείωσαν με τον Φουστέρ στο 85' και για λίγα εκατοστά δεν μέτρησε στο 89' το γκολ που πέτυχε ο Ολαϊτάν. Πάντως, ο Μίτσελ είδε ότι υπάρχουν κι άλλες αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο του...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5' ΓΚΟΛ: 1-0 η Βαλένθια. Ο Ρομπέρτο σώζει σε πρώτο χρόνο, ο Παπάζογλου κάνει λάθος, το οποίο εκμεταλλεύεται ο Μπανέγα και κάνει το 1-0
6': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Σέντρα του Παπάζογλου, κεφαλιά του Μήτρογλου, η μπάλα ελάχιστα άουτ
9': Καλό σουτ του Φέδε, ο Ρομπέρτο σε ετοιμότητα μπλοκάρει
15': Σουτ του Μίτσελ ψηλά άουτ
15': Ο Σιόβας προλαβαίνει τον Πόστιγκα πριν ο πορτογάλος κάνει το 2-0
16': Ο Ρομπέρτο κρατάει το 1-0 σε σουτ του Μίτσελ
19': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει, με Κάμπελ και Μήτρογλου!
28': Καλό σουτ του Τσόρι Ντομίνγκεζ, η μπάλα άουτ
36': Ατομική προσπάθεια και σουτ του Βάις, άουτ
39': Τρίτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σουτ του Ντομίνγκεζ, ο Αλβες διώχνει σε κόρνερ
41' ΓΚΟΛ: 2-0 η Βαλένθια. Παράλληλη σέντρα, η μπάλα περνάει παράλληλα από όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Πόστιγκα κάνει το 2-0
62': Σουτ του Ζόνας στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι
78': Καλό σουτ του Φετφατζίδη, κόρνερ για τον Ολυμπιακό
85' ΓΚΟΛ: Ο Ολυμπιακός μειώνει σε 2-1 με σουτ του Φουστέρ
86': Καλό σουτ του Φουστέρ, άουτ
88': Ο Ολαϊτάν δεν μπορεί να βρει τον Σαβιόλα σε πλεονεκτική θέση
89': Ο Ολαϊτάν σκοράρει από θέση οφσάιντ
90': Ο Μανωλάς σώζει σε σουτ του Ιμπάνιεθ
90': Καλό φάουλ του Χολέμπας άουτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46' Μέγερι), Μανιάτης (60' Μασάντο), Παπάζογλου (75' Σαλίνο), Φέισα (66' Σάμαρης), Μήτρογλου (60' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μετζανί, Σιόβας (46' Μανωλάς), Κάμπελ (46' Φουστέρ), Ντομίνγκες (46' Ολαϊτάν), Βάις (66' Φετφατζίδης).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Πόστιγκα, Μπανέγα, Περέιρα, Μπερνάτ, Φουέγο, Βιέρα, Ρικάρντο Κόστα, Μίτσελ, Φέδε.