Η αλήθεια απούσα

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή και υποτιμητική η μέθοδος που εφαρμόζεται για να αποφευχθεί η σκληρή τιμωρία της ΑΕΚ. Σε σημείο να βγάζουν τυφλούς όλους όσοι παρακολούθησαν τα ευτράπελα του ΟΑΚΑ και η τακτική περιλαμβάνει την εξομοίωση όλων των γεγονότων, διαστρέβλωση της αλήθειας και τη σύγκριση πταισμάτων με εγκλήματα. Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Δεδομένων των συντριπτικών αλλαγών που προέκυψαν στο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν πίστευα ότι μπορεί να υποβιβαστεί τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ. Διότι, σε αυτή τη περίπτωση θα υποβαθμιστεί ένα προϊόν και οι απώλειες θα είναι σημαντικότατες και για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για ομάδες που συγκεντρώνουν (για πλάκα) 20.000-25.000 κόσμο στο γήπεδο, των οποίων το κοινό ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι στον ελληνικό αθλητισμό, μπορούν να ελεγχθούν τα πάντα, εκτός από το μυαλό του οπαδού. Προσέξτε: Όχι του επαγγελματία οπαδού, του απλού οπαδού που δεν είναι «ψαγμένος». Γιατί η απόφαση «μπαίνω, δεν μπαίνω», λαμβάνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Πριν μπει, αυτή η σκέψη του ταλανίζει το μυαλό και μια χρονική περίοδος 10-15 λεπτών, του φαίνεται αιώνας.

<img src="/files/File/0001/vla1.jpg" alt="" />

Κι αν για 1-2 δευτερόλεπτα κάνει κλικ και μπουκάρει. Δεν ελέγχεται. Έτσι μπήκαν και στο ΟΑΚΑ. Έτσι είχαν μπει και στο Χαριλάου πριν από οκτώ χρόνια. Ο Άρης υποβιβάστηκε (μηδενισμός, -3 βαθμούς και 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών), πιθανότατα θα γίνει το ίδιο και στη προκειμένη περίπτωση της ΑΕΚ. Εκτός κι αν δημιουργηθεί δεδικασμένο και μετά οι «μπούκες» θα είναι στη καθημερινότητα του ελληνικού αθλητισμού. Όχι ό,τι δεν είναι τώρα, απλά μετά θα νομιμοποιηθούν.

Η γραμμή υπεράσπισης της ΑΕΚ έχει ως βασικό άξονα, όσα λένε από το σινάφι μου. Το ίδιο έγινε και σε άλλες περιπτώσεις. Το έχω ξαναδεί το έργο. Η ευθύνη επιρρίπτεται στον διαιτητή Τριτσώνη γιατί ουδείς έχει τα... guts να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ούτως ή άλλως, στη σημερινή δημοσιογραφία, «εμπορικός» δημοσιογράφος είναι αυτός που είναι πιο οπαδός από τους άλλους. Ο πιο Ολυμπιακάρας, Παναθηναϊκάρας, ΑΕΚάρας, ΠΑΟΚάρας, Αρειανάρας. Έχει πέραση ρε αδερφέ. Τα λέει καλά το παλικάρι. Δώστου και μια εκπομπή στο ραδιόφωνο, δώστου κι ένα blog για να τον αποθεώνουν οι "συνοπαδοί" του, να τον βρίζουν οι υπόλοιποι κι εγώ να παίρνω ακροαματικότητα ή click . Άρα κι ένα διαφημιστικό πακέτο.

Ο Τριτσώνης πριν από έναν χρόνο είχε διακόψει παιχνίδι στο Χαριλάου, λόγω ενός πλαστικού μπουκαλιού που χτύπησε την Κουρομπίλια. Αυτό δεν αναφέρεται γιατί δεν εξυπηρετεί τη κατάσταση. Τονίζονται τα επεισόδια στον αγώνα Βέροια-Άρης. Οι διαφορές είναι τεράστιες, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Στόχος είναι να αποδειχθεί ότι ο Τριτσώνης έκανε λάθος. Λένε ότι ο Πανθρακικός ήθελε να συνεχίσει. Δηλαδή, εσείς τι θα λέγατε αν είχατε στη πλάτη σας καμιά 200αρια τύπους, έτοιμους για όλα. «Όχι δεν μπαίνω»;

<img src="/files/File/0001/vla2.jpg" alt="" />

Παρακολούθησα και την εκπομπή στη ΝΕΤ. Κάτι ανάλογο είχα δει και στις περιπτώσεις του Άρη και του Ηρακλή. Κλίμα βαρύ, 5-6 βετεράνοι, 1-2 επώνυμοι φίλαθλοι και όλα μια χαρά. Λέει ο καθένας ό,τι του κατεβάσει το μυαλό του, δεν ελέγχει τον λόγο του πάνω στη στεναχώρια του. Κι αυτοί που οδήγησαν την ΑΕΚ και την κάθε ΑΕΚ στο επίπεδο που είναι σήμερα, είναι εξαφανισμένοι. Στα παλιά τους τα παπούτσια η ομάδα, ουδεμία ευαισθησία με τη φωτογραφία ενός παλικαριού να κλαίει σαν μικρό παιδί, έχοντας ακουμπήσει τα χέρια του στα κάγκελα του γηπέδου. Και που είναι οι μέτοχοι της ΑΕΚ (και της κάθε ΑΕΚ) τώρα που η ομάδα καίγεται; Πουθενά.

Επίσης, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή εμφανίζονται και αυτοί που (με) εκνευρίζουν περισσότερο. Ξέρετε, αυτοί που χτυπούν τη πλάτη σου και στο παίζουν φίλοι, αλλά πριν σου έφερναν κάτι μαχαιριές στα νεφρά, ζητώντας την αποβολή σου από το πρωτάθλημα επειδή χρωστάς.

Αυτοί είναι οι υποκριτές και κυριαρχούν στον ελληνικό αθλητισμό. Τον αθάνατο ελληνικό αθλητισμό που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Γιατί έτσι τους αρέσει. Στη τωρινή θέση της ΑΕΚ θα βρεθούν σύντομα κι άλλες ομάδες.