"Θέλει Ντιόγκο Βιάνα ο Παναθηναϊκός"

Τον 23χρονο πορτογάλο ακραίο επιθετικό, Ντιόγκο Βιάνα, που πριν από λίγα χρόνια είχε χαρακτηριστεί ως το "next big thing" των ακαδημιών της Πόρτο, στέλνουν στον Παναθηναϊκό τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας, με τις πληροφορίες μάλιστα να κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από την "O Jogo", που φιλοξένησε δηλώσεις του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποκάλυψε τις επαφές με το "τριφύλλι": "Στο τέλος της σεζόν μένω ελεύθερος και μπορώ να διαλέξω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου που θα μου προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και οι Ελληνες του Παναθηναϊκού μου έχουν κάνει μία πολύ καλή πρόταση. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου, αλλά θα επιλέξω το κλαμπ που θα καλύψει τις φιλοδοξίες μου..."

Ο Ντιόγκο Βιάνα ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το 2008 συμπεριλήφθηκε στα ανταλλάγματα της μεταγραφής του Ελντερ Ποστίγκα από την Πόρτο στα "λιοντάρια". Στους Νέους των "δράκων" έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, εντυπωσιάζοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον ανέβασε στην α' ομάδα. Ακολούθως πήγε δανεικός στην ολλανδική Φένλο και στην συνέχεια κατέληξε στην Β' κατηγορία και την Πεναφιέλ, με την οποία έχει φέτος 4 γκολ και 1 ασίστ σε 24 ματς, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας. Επιπλέον, είναι διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές της Πορτογαλίας.

Στην Πορτογαλία λεγόταν το Σάββατο (6/4) με βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός έχει μαζί του προσύμφωνο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να είναι μία αντίστοιχη περίπτωση... Μαγιάδα. Δηλαδή οι "πράσινοι" να τον έχουν "καπαρώσει", αλλά το αν θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία να αποφασιστεί από τον νέο τεχνικό διευθυντή και τον νέο προπονητή.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα του πορτογάλου δεξιού εξτρέμ ανήκαν (μέχρι τον περασμένο Γενάρη) κατά 30% σε Σπόρτινγκ, Πόρτο, Πεναφιέλ και κατά 10% στον ίδιο!