Θρίαμβος με "σεληνιασμένο" Μήτρογλου και "κέρβερο" Ρομπέρτο

Απίστευτο διπλό για τον Ολυμπιακό, που με χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο σκόρπισε στο Βέλγιο 3-0 την Αντερλεχτ για τη 2η αγωνιστική του Champions League

Ενας "σεληνιασμένος" Μήτρογλου και ένας εκπληκτικός Ρομπέρτο υπέγραψαν την πέμπτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League και πρώτη φετινή. Η Αντερλεχτ πίεσε ασφυκτικά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες έως το 60' κόντρα στην κακή άμυνα των ερυθρολεύκων, αλλά ο ισπανός τερματοφύλακας έπιανε τα πάντα (και πέναλτι), δίνοντας τη δυνατότητα στον έλληνα φορ να αποδείξει για μία ακόμα φορά την μεγάλη εκτελεστική του δεινότητα. Ο "Μητρογκόλ" σκότωσε τρεις φορές τους βέλγους (στο 17', το 56' και το 72') και προφανώς θα μπει για τα καλά στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Μίτσελ μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, πιάνοντας στη δεύτερη θέση την Μπενφίκα (στους 3 βαθμούς), την οποία αντιμετωπίζει στα επόμενα δύο σημαντικότατα ματς του ομίλου.
Τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό έβαλε στο α' μέρος ο Ολυμπιακός, που είχε την ποιότητα στη γραμμή κρούσης ώστε να "καμουφλάρει" την κακή του αμυντική λειτουργία. Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του αγώνα και ουσιαστικά στη μοναδική τους ευκαιρία. Ο Σαβιόλα έκλεψε, έδωσε την ασίστ στον Μήτρογλου και ο έλληνας επιθετικός πρόσθεσε ακόμα ένα ευρωπαϊκό του τέρμα, βάζοντας φωτιά στην ερυθρόλευκη εξέδρα στο 17'.

<img alt="" src="/files/Image/2013/sep/30/384.jpg" />

Το υπόλοιπο διάστημα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Αντερλεχτ, που απειλούσε συνεχώς ιδιαίτερα από τις πτέρυγες με Μπρούνο-Σουάρεζ και από στημένες φάσεις. Οι βέλγοι είχαν έξι&#160;μεγάλες ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του 24'. Ο Σάμαρης υπέπεσε σε πέναλτι, αλλά μετά τον Ιμπραΐμοβιτς ο Ρομπέρτο είπε "όχι" και στον Μίτροβιτς. Ο ισπανός ήταν εξαιρετικός και η σημαντικότερη αιτία (σωστές επεμβάσεις είχε και ο Σιόβας), που ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ.
Η αμυντική τρικυμία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στις αρχές του β' μέρους. Το γήπεδο έγερνε και κάθε φάση της Αντερλεχτ μύριζε γκολ. Μέχρι το 55' οι βέλγοι είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες, αλλά ο Ρομπέρτο είχε κυριολεκτικά κατεβάσει τα ρολά. Στην αντίπαλη εστία όμως ο Μήτρογλου δεν αστειευόταν. Ο έλληνας φορ, που είχε και μία καλή στιγμή στο 48', βγήκε τετ α τετ από κεφαλιά-ασίστ του Εντινγκά και με άψογο πλασέ "σκότωσε" την Άντερλεχτ, γράφοντας το 2-0 στο 56'.

<img alt="" src="/files/Image/2013/sep/30/386.jpg" />
Η νεανική Αντερλεχτ πλέον είχε απογοητευτεί, ενώ αντίθετα η ψυχολογία των ερυθρολεύκων ήταν στα ύψη. Ως εκ τούτου οι παίκτες του Μίτσελ βελτιώθηκαν αμυντικά και δεν δεχόντουσαν την ίδια πίεση. Αντίθετα στις αντεπιθέσεις τους ήταν απειλητικοί, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 72'. Ο Μήτρογλου έδωσε συνέχεια στο απίστευτο&#160; ρεσιτάλ του και με εκπληκτικό δεξί σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου, γράφοντας το 3-0 με το τρίτο του φετινό χατ-τρικ. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό θριαμβευτή.

<img alt="" src="/files/Image/2013/sep/30/385.jpg" />

&#160;
Άντερλεχτ (Γιον Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Ν’ Σακαλά, Κουγιατέ, Ναούτινγκ, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Πρέτ (74’ Ασεαμπονγκ), Σουάρεζ, Μίτροβιτς.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις, Ολαϊτάν (57’ Φουστέρ), Σαβιόλα (65’ Ντομίνγκεζ, 77’ Χολέμπας), Μήτρογλου.&#160;

&#160;